Producătorii de oţel din Europa doresc ca CE să impună sancţiuni anti-dumping Chinei

N.I.
Ziarul BURSA #Materii Prime / 30 octombrie 2007

Producătorii de oţel din Europa au cerut ieri Comisiei Europene să impună sancţiuni anti-dumping asupra importurilor de oţel din China, Coreea de Sud şi Taiwan, potrivit unei surse din industrie, făcând astfel un prim pas în ceea ce se anunţă a fi o luptă comercială majoră. Potrivit afirmaţiilor sursei, prima acţiune vizează produsele din oţel inoxidabil. O a doua plângere va fi făcută împotriva produselor metalice din China, obţinute prin galvanizare.

Companiile europene ce acţionează în industria oţelului au încercat timp mai multe luni să depună plângeri la executivul Uniunii Europene, ca urmare a creşterii exporturilor de oţel din China către blocul european format din 27 de state.

Comisarul pe probleme de comerţ al UE, Peter Mandelson, şi-a făcut publice nemulţumirile faţă de decizia Chinei de a nu lua măsuri în ceea ce priveşte creşterea rapidă a excedentului comercial cu Uniunea Europeană, oferind drept exemplu cazul produselor siderurgice.

Conform estimărilor Eurofer, se aşteaptă ca exporturile de oţel provenite din China către Uniunea Europeană să se dubleze în 2007 la 10 milioane de tone, faţă de nivelele record din 2006.

Mandelson a declarat, la sfîrşitul săptămînii trecute, că producătorii de oţel beneficiază de argumente bune pentru demararea unei acţiuni în justiţie.

"Le-am spus deja producătorilor de oţel că în situaţia de faţă se poate deschide un proces de investigaţii, însă nu pot spune momentan la ce concluzie se va ajunge", a declarat acesta în cadrul summitului UE-Rusia, ce a avut loc la Lisabona.

Un alt oficial din partea Comisiei a declarat că acest caz este unul complex, având în vedere cererea mare venită din partea firmelor de inginerie europene pentru oţelul produs în China, acestea temându-se că practicile anti-dumping vor afecta competitivitatea. Un oficial chinez a negat că ţara sa exportă oţel la preţuri sub limita pieţei.

"Ei spun că noi vindem prea ieftin, însă nu ştiu ce vor să transmită prin asta", a declarat prim-secretarul general al China Iron and Steel Association (asociaţie formată din cei mai mari producători de oţel din China), Qi Xiangdong.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb