Producătorul de lacuri şi vopsele Policolor a dezvoltat culoarea albastru de Delta Dunării

F.D.
Companii / 26 iunie

Producătorul de lacuri şi vopsele Policolor a dezvoltat culoarea albastru de Delta Dunării

Producătorul de lacuri şi vopsele Policolor continuă susţinerea comunităţilor locale şi a arhitecturii tradiţionale prin dezvoltarea unui lot special de lazura Albastru de Delta Dunării, culoarea specifică folosită pentru renovarea caselor vechi din Dobrogea, în cadrul programului multianual de responsabilitate socială Culorile României, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Lotul special de lac SPOR Villa Albastru de Delta Dunării a fost realizat pentru acţiuni de renovare şi protejare a arhitecturii tradiţionale din zona Deltei şi din Dobrogea, astfel că un volum de peste 500 kg de lac este destinat către două asociaţii de referinţă, ce contribuie consecvent la protejarea zonei: Asociaţia Ivan Patzaichin - Mila 23 şi Asociaţia Lipovenesc. Cele două asociaţii realizează constant lucrări în zonele cu gospodarii tradiţionale, renovând inclusiv case, frontoane şi garduri de lemn, parte din "semnătura" zonei din punct de vedere arhitectural. La Jurilovca, alături de SPOR, Dedeman contribuie, la rândul său, cu necesarul de lemn pentru realizarea proiectelor de restaurare.

"Continuăm să contribuim la păstrarea autenticităţii arhitecturale din Dobrogea prin crearea în nuanţa Albastru de Delta Dunării a lazurii Spor Villa. Este un proiect ce reflectă angajamentul nostru de a susţine şi proteja patrimoniul cultural, combinând tradiţia cu inovaţia gamei de lacuri pe bază de apă care penetrează şi protejează lemnul un timp îndelungat. Ne dorim ca prin această iniţiativă să inspirăm şi să mobilizăm comunităţile locale să îşi conserve patrimoniul arhitectural", a declarat Elena Curelaru, Director de Marketing Policolor.

Albastru de Delta Dunării are proprietăţi sporite de protecţie a lemnului, rezistenţă în timp la razele UV şi încorporează inovaţia şi eficacitatea noii formule din toată gama de lacuri SPOR cu Formula EVO®, lansată anul acesta.

Producătorul român de lacuri şi vopsele Policolor susţine cu materiale, în cadrul programului Culorile României, localităţi şi zone din România care se străduiesc să păstreze caracterul autentic în arhitectură.

Prin urmare, odată cu dezvoltarea culorii SPOR Villa Albastru de Delta Dunării, va demara în luna septembrie şi o acţiune de restaurare a lemnului caselor, gardurilor şi frontoanelor unor gospodării din Jurilovca, cu participarea jurnaliştilor, a creatorilor de conţinut şi a voluntarilor din localitate.

Din 2015 până în prezent, printre beneficiarii materialelor donate de Policolor s-au numărat multe localităţi din întreaga ţară, precum comunele Ciocăneşti, Luncaviţa, Mânzăleşti, Corbi, dar şi oraşe precum Piteşti, Constanţa, Râmnicu Sărat şi Brăila.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb