Producătorul de lactate Albalact (ALBZ) a obţinut anul trecut un profit net de 8,4 milioane lei (1,9 milioane euro), cu 15% mai mare comparativ cu 2012, la o cifră de afaceri de 423 milioane lei (95,7 milioane euro), în creştere cu 23%, potrivit raportului anual al companiei.
În 2012, compania a avut o cifră de afaceri de 343,8 milioane lei şi un profit net de 7,3 milioane lei.
Veniturile totale ale companiei au crescut anul trecut cu 22,5% comparativ cu 2012, la 429,4 milioane lei (97,1 milioane euro), iar cheltuielile totale au urcat cu 22,7%, la 419,5 milioane lei (95 milioane euro).
Raportul urmează să fie aprobat de acţionari în AGA, programată pentru 28 aprilie. Tot atunci va fi discutată aprobarea de principiu a fuziunii prin absorbţie a societăţii Rarăul de către Albalact, precum şi iniţierea negocierilor cu potenţiali investitori pentru înstrăinarea parţială şi/sau totală a părţilor sociale ale firmei Albalact Logistic, potrivit Mediafax.
Albalact Logistic a fost înfiinţată anul trecut şi a preluat întreaga activitate de logistică a producătorului de lactate: transportul de marfă şi depozitarea, parcul de maşini de transport marfă şi cele trei depozite din Ilfov, Dolj şi Suceava.
Producătorul deţine două unităţi de producţie, una în localitatea Oiejdea din judeţul Alba şi una în Câmpulung Moldovenesc, fabrica Rarăul, dar şi cinci magazine proprii, două în Bucureşti şi trei în Cluj-Napoca. Acesta ocupă locul 3 în topul producătorilor de lactate din România, cu un portofoliu de peste 80 de sortimente de lactate sub mărcile Fulga, Zuzu, Fruzu, De Albalact şi Rarăul.
Compania este controlată de omul de afaceri Raul Ciurtin, care deţine indirect 42,53% din acţiunile Albalact, prin două firme înregistrate în Cipru, Crisware Holdings (26,86%) şi Croniar Holdings Limited (15,67%).
În acţionariat se mai regăseşte fondul de investiţii RC2, înregistrat tot în Cipru, cu 25,45% din acţiunile Albalact.