Profitul net al Gazprom s-a triplat în primul trimestru

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 septembrie 2010

Profitul net al Gazprom s-a triplat în primul trimestru

Profitul net al Gazprom s-a triplat în primul trimestru din 2010, la 324,9 miliarde de ruble (10,6 miliarde de dolari), faţă de 103,7 miliarde de ruble în perioada similară din 2009, datorită majorării preţului gazelor naturale şi a creşterii consumului, cauzat de iarna aspră, transmite AP, citată de Agerpres. Analiştii se aşteptau ca Gazprom să înregistreze un profit net de 316,4 în primele trei luni din 2010. Veniturile companiei ruse au crescut în perioada ianuarie-martie 2010 cu 14%, la 956,8 miliarde de ruble (31,1 miliarde de dolari), în timp ce vânzările au urcat cu 37%.

Luna trecută, portalul economic RBK daily din Rusia afirma că firma Gazprom, afectată de criza economică mondială, speră că preţul gazelor se va dubla până în 2012. Şeful direcţiei de export al companiei, Aleksandr Medvedev, şi-a exprimat convingerea că dependenţa Uniunii Europene de gazul rusesc va creşte în următorii ani, iar preţurile vor ajunge la nivelul de dinainte de criză. Potrivit publicaţiei, la ora actuală, preţul gazelor nu depăşeşte 300-310 dolari pe mia de metri cubi, în timp ce în perioada de vârf, din iunie 2008, atingea 600 de dolari. Totuşi, experţii consultaţi de RBK daily se îndoiesc de faptul că monopolul va reuşi să revină la nivelul de dinainte de criză.

Polonia vrea să elimine Gazprom de la administrarea gazoductului ce trece pe teritoriul său

Polonia, urmând exemplul ţărilor baltice, vrea să înlăture gigantul rus Gazprom de la administrarea gazoductului ce traversează teritoriul Poloniei, scrie cotidianul rus Kommersant. În cadrul celui de-al treilea pachet energetic al Uniunii Europene, Polonia propune transmiterea segmentului local al conductei Iamal-Europa, cu o capacitate de 33 miliarde mc pe an, sub controlul companiei de stat Gaz-System. Gazprom nu doreşte să cedeze adminis­trarea gazoductului şi este dispus să primească serviciile Gaz-System doar în calitate de operator tehnic. Conform cotidianului rus, Polonia are deja un plan pentru scoaterea gazoductului de sub controlul Gazprom.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb