Programul Techsylvania Startup Avalanche anunţă primul exit al unui startup participant

Comunicate de presă / 17 noiembrie 2021

Programul Techsylvania Startup Avalanche anunţă primul exit al unui startup participant

PatchAI, startup-ul câştigător al ediţiei din 2019 al programului Techsylvania Startup Avalanche, a fost achiziţionat de Alira Health, o companie americană de consultanţă, lider în domeniul sănătăţii globale şi al ştiinţelor vieţii, conform unui comunicat remis redacţiei.

Juriul care, la Techsylvania Startup Avalanche 2019, i-a acordat premiul în valoare de 125.000 de euro, a fost condus de fondul clujean de investiţii în startup-uri Risky Business, alături de Voicu Oprean (fondator şi CEO AROBS), Philipp Kandal (antreprenor în serie, angel investor), compania Connatix şi platforma de investiţii RocaX.

Tranzacţiile de investiţie şi exit, în care grupul de investitori a fost consiliat şi asistat de avocatul Răzvan Bălosu, au avut drept rezultat o rată internă de rentabilitate anuală de peste 35%, ceea ce depăşeşte obiectivul de referinţă al fondurilor de venture capital de top din lume, în cazul unor tranzacţii similare.

"Suntem foarte încântaţi să vedem că programul Avalanche nu doar aduce în prim-plan startup-uri excelente, ci şi gestionează întregul ciclu de investiţii până la exit cu succes şi profitabilitate", a declarat Voicu Oprean, om de afaceri care a participat la investiţiile Avalanche în fiecare an.

Startup-ul italian PatchAI foloseşte inteligenţa artificială şi o abordare centrată pe pacient pentru a descentraliza şi a îmbunătăţi experienţa şi rezultatele studiilor clinice. Valorificându-şi succesul la Startup Avalanche 2019, PatchAI a accelerat dezvoltarea companiei, ce a continuat să crească pe piaţă, şi-a extins sfera produselor către practica clinică, a atras drept clienţi companii farmaceutice de vârf la nivel global, precum Roche şi AstraZeneca şi a obţinut finanţări suplimentare de 2 milioane euro, toate acestea culminând în cele din urmă cu acest exit.

Startup Avalanche este o competiţie de top pentru startup-uri, cu unele dintre cele mai mari premii de investiţii în bani din Europa. Competiţia primeşte câteva sute de aplicaţii calificate în fiecare an, doar zece dintre acestea fiind selectate pentru înscriere. Startup-urile selectate participă la un program intens, creat de Risky Business, care oferă consiliere şi training de specialitate axat pe prezentarea ideilor şi a produselor, strategie, investiţii şi multe altele. Această pregătire riguroasă pregăteşte startup-urile să prezinte în cadrul evenimentului principal de la Techsylvania, care atrage investitori de top la nivel mondial, precum: Softbank, Baidu Ventures, EQT, Tim Draper, Tony Fadell, Sequoia, Atomico, Mark Cuban, Founders Fund, General Catalyst, Union Square Ventures sau Seedcamp.

De la înfiinţare, Avalanche şi-a construit un palmares de renume în atragerea startup-urilor cu potenţial din peste 20 de ţări la Cluj-Napoca, România. Recent, Troop Travel, câştigătorul Startup Avalanche din 2018, a atras o rundă de finanţare de 8 milioane de dolari, în timp ce câştigătorul din 2020, AgUnity, a crescut rapid pe piaţă şi a încheiat vânzarea de token-uri AgriUT cu suprasubscriere.

Următoarea ediţie Startup Avalanche va avea loc în cadrul evenimentului Techsylvania 2022 şi are ca scop diversificarea şi creşterea grupului de investitori. "De la înfiinţare, Avalanche s-a remarcat drept un catalizator puternic pentru startup-uri, oferind oportunităţi extrem de valoroase celor care se califică în program. Prin acest exit de succes şi lista impresionantă de câştigători şi finalişti din anii precedenţi, programul şi-a demonstrat profitabilitatea pentru investitorii participanţi. Aşteptăm cu nerăbdare să creştem grupul de investitori ce iau parte la Avalanche şi să-l ducem la următorul nivel", declară Jennifer Austin, cofondator Risky Business.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb