Proiect de investiţii în generarea de energie verde - regenerabilă şi nepoluantă, în Sema Parc

G.D.
Companii / 22 noiembrie 2022

Proiect de investiţii în generarea de energie verde - regenerabilă şi nepoluantă, în Sema Parc

River Development, dezvoltatorul proiectelor Sema Parc şi The Light, prin societatea sa de administrare a clădirilor din Sema Parc, anunţă proiectul de implementare a unei centrale electrice fotovoltaice, pentru generarea de energie verde - regenerabilă şi nepoluantă, conform unui comunicat remis redacţiei. Cu o investiţie totală de peste 1 milion euro, proiectul are ca termen de finalizare luna mai 2023 şi, pentru început, va asigura o parte din alimentarea cu energie electrică a clădirilor Paris, Berlin şi Bruxelles din Sema Parc.

"Strategia noastră de dezvoltare urmăreşte aspectul sustenabil al fiecăreia dintre funcţiunile pe care le creăm în Sema Parc, iar aceasta se reflectă în modul în care dezvoltăm toate proiectele noastre: concepute pe baza nevoilor comunităţii, aliniate la standardele imobiliare şi la cerinţele actuale ale pieţei. Investiţia pe care o anunţăm astăzi este un pas firesc prin care ne dorim să garantăm sănătatea, bunăstarea şi să acoperim nevoile rezidenţilor din comunitatea din Sema Parc, prin măsuri prietenoase cu mediul în ceea ce priveşte consumul de energie şi apă, poluarea, accesul la transportul în comun sau utilizarea terenurilor." - declară Liviu Birău, Director General al River Development.

Potrivit sursei citate, proiectul constă într-un sistem integrat format din 3 sub-centrale electrice fotovoltaice. Acestea injectează în sistem energia generată de cca. 3.000 de panouri solare, cu o putere instalată totală de 1,2 MW. Sistemul rezultat va permite scăderea anuală a emisiilor CO2 cu peste 900 de tone CO2.

"Implementarea acestui proiect de investiţii pentru instalarea centralelor electrice fotovoltaice în Sema Parc va duce la asigurarea parţială a consumului de energie electrică a clădirilor Berlin, Paris şi Bruxelles, aproape 38.000 mp (GLA), dintr-o sursă "verde", regenerabilă şi nepoluantă, aşa cum este energia solară. Ne aşteptăm să fim complet operaţionali în luna mai a anului 2023." - declară Lucian Grosaru, Director Executiv al Sema Parc SA, societatea de administrare a clădirilor din Sema Parc.

Proiectul se realizează în parteneriat cu SIMTEL Team, una dintre companiile cu cea mai vastă experienţă în domeniul proiectare, furnizare de echipamente şi instalare de centrale fotovoltaice, pionier şi lider în implementarea centralelor fotovoltaice pe acoperişuri industriale în România. SIMTEL va realiza inclusiv mentenanţa corectivă şi preventivă pentru acestea şi echipamentele conexe, subliniază sursa citată.

"Suntem încântaţi de colaborarea cu administraţia comunităţii din Sema Parc, locul unde avem propriile birouri. Ne bucurăm că avem oportunitatea de a susţine dezvoltatorul River Development, în drumul către eficientizarea consumului de energie, prin construcţia de centrale electrice fotovoltaice şi că putem contribui astfel la atingerea obiectivelor de sustenabilitate ale acestuia. Prin acest proiect avem ocazia să venim cu cele mai bune soluţii de sporire a eficienţei energetice, de optimizare a costurilor şi de creştere a beneficiilor pentru toţi cei care, ca şi noi, îşi desfăşoară activitatea în această comunitate de afaceri." - declară Iulian Nedea, CEO al SIMTEL Team.

Materialele şi echipamentele ce vor fi folosite sunt achiziţionate de la producători de top: invertoarele FIMER/ABB şi SEMA, ambii lideri în Europa, iar accesoriile pentru tablourile electrice de la ABB. Cele aproape 3.000 de panouri solare ce vor fi instalate pe terasele clădirilor de birouri Paris şi Bruxelles din Sema Parc, sunt produse de Longi Solar, companie ce se afla constant în top 3 producători la nivel mondial. Structura pe care se montează panourile provine de la K2 Systems, lider incontestabil în Europa în acest domeniu.

Pe lângă acest proiect de investiţii, începând din luna noiembrie în Sema Parc au fost date în folosinţă 5 staţii de încărcare a vehiculelor electrice, în spaţii de parcare supraterane din adiacenţa clădirilor Paris, Bruxelles şi Berlin. London şi Oslo, clădiri aflate de asemenea în imediata vecinătate, sunt şi ele prevăzute cu 17 staţii de încărcare a vehiculelor electrice în parcarea subterană, comună celor două clădiri, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. 85% din datoriile corporative sunt pe dobanzi variabile!

    s c cret 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb