PROIECT FINANŢAT PRIN POSDRU 700 de angajaţi vor beneficia de cursuri gratuite de calificare în sectorul izolaţiei termice a clădirilor

E.D.
Comunicate de presă / 23 iulie 2014

În jur de 700 de angajaţi necalificaţi, slab calificaţi sau având calificări nerelevante pentru locul de muncă actual vor beneficia de cursuri gratuite de calificare sau recalificare în sectorul izolaţiei termice a clădirilor, informează un comunicat remis astăzi redacţiei.

Proiectul, numit "Proeficien - Calificări Profesionale pentru Eficienţă Energetică" se înscrie în Axa prioritară nr. 2 "Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii", Domeniul major de intervenţie 2.3 "Acces şi participare la formare profesională continuă", având o durată de implementare de 18 luni, începând cu data de 02.05.2014.

Acesta este dezvoltat de Asociaţia Producătorilor de Materiale pentru Construcţii din România (APMCR), în parteneriat cu un partener naţional-Fundaţia Casa de Meserii a Constructorilor şi doi parteneri transnaţionali- Scuola Edile Terni şi Formedil-Ente Nazionale per la Formazione e l'Addestramento Professionale.

Obiectivul general al proiectului îl constituie creşterea participării la formarea profesională continuă din partea lucrătorilor slab calificaţi sau necalificaţi angajaţi în sectorul construcţiilor/materialelor pentru construcţii, prin calificarea sau recalificarea acestora în ocupaţii relevante pentru sectorul izolaţiei termice a clădirilor.

Toţi participanţii înregistrati vor beneficia şi de servicii de consiliere şi orientare profesională specifică angajaţilor.

Calificările ce sunt oferite de proiect sunt: lucrător în izolaţii, izolator, lucrător finisor pentru construcţii, zugrav - ipsosar - vopsitor - tapetar.

În urma absolvirii cursurilor, se vor obţine certificate de calificare, recunoscute de Ministerul Muncii şi emise de Autoritatea Naţională pentru Calificări.

În cadrul proiectului, se vor organiza doua stagii de instruire practică în Italia pentru 2 grupe de câte 10 persoane pe o durata de 5 zile, respectiv 40 ore de instruire fiecare. Stagiile, sub responsabilitatea Partenerului Scuola Edile Terni- Şcoala pentru formarea profesională a lucrătorilor din sectorul construcţiilor din Terni, Italia, vor reprezenta un element de motivare şi premiere a cursanţilor care vor atinge rezultatele cele mai bune pe parcursul implementării instruirii în România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb