PROIECT Stadion nou la Constanţa

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 7 septembrie 2021

Stadion nou la Constanţa

Pe harta proiectelor de infrastructură sportivă apare un nou punct fierbinte: Constanţa. Oraşul va avea un stadion nou, de 18.000 de locuri, a anunţat primarul Vergil Chiţac, cu ocazia revenirii în Liga 1 a echipei Farul: " Se naşte noul Farul. E un club simbol şi un reper al societăţii constănţene. Fuziunea e un moment istoric. În fotbal orgoliile sunt mai mari ca raţiunea, vedeţi ce e la Craiova, la Cluj şi chiar între Steaua şi FCSB. Când ceilalţi se dezbină, noi facem apel la unitate, nu doar cu vorba, ci şi cu fapta. Ne gândim şi la noul stadion şi la tinerii Constanţei. Hagi mi-a spus că suntem singurul oraş cu mare port din Europa care nu a câştigat un campionat. Primăria este angajată întru totul, reconstruim stadionul, suntem la studiul de fezabilitate, mergem la CNI să facă proiectul şi licitaţia apoi. Stadionul nou va fi construit în zona în care e stadionul vechi, iar acesta din urmă se va demola. Nu poate fi folosit nimic din stadionul vechi. Stadionul nou va avea 18.000 de locuri". Nu au fost oferite, deocamdată, date legate de cât va costa acest proiect.

Gheorghe Hagi, acţionar al echipei Farul, a vorbit, de asemenea, despre noul stadion: "Constanţa are nevoie de un stadion. Un stadion nou aduce suporteri, entertainment. Ideea e să construim împreună o echipă frumoasă. Toţi putem obţine performanţe mari dacă suntem împreună. Farul are cea mai buna bază sportivă, cea mai bună academie, Farul are o istorie de o sută de ani. Palmaresul Farului si al Viitorului rămân împreună."

Mihai Lupu, preşedinte Consiliul Judeţean Constanţa, a dat asigurări că va sprijini acest proiect: "E un moment istoric, făcut de oameni care au scris istorie în fotbalul românesc. De vorbe lumea s-a săturat, vrea să vadă ce pot face CJ şi primăria. Nu se poate să nu ţinem cont de experienţă lor". Foarte aproape de Constanţa, la Ovidiu se construieşte de asemenea infrastructură sportivă. Primarul George Scupra a vorbit despre asta: "Hagi va fi un far călăuzitor pentru sportul constănţean. Ar trebui să ne agăţăm de o ancoră care vine la timp şi într-un timp scurt îi vedem campioni la Constanţa. Inaugurăm în toamnă sau în primăvară noile investiţii ale academiei la Ovidiu". Până la construirea noului stadion în Constanţa, clubul Farul va disputa partidele de pe teren propriu la Ovidiu.

În 2018, guvernul a decis trecerea stadionului "Farul" din domeniul public şi administrarea MTS, în domeniul public al Municipiul Constanţa, primăria obligându-se să îl modernizeze. La vremea respectivă Ministerul Tineretului şi Sportului anunţa: "Guvernul a aprobat Hotărârea de Guvern pentru trecerea Stadionului Gheorghe Hagi din Constanţa, aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului - DJST Constanţa, în domeniul public al Municipiului Constanţa. Astfel, Municipiul Constanţa, prin Consiliul Local la Municipiului Constanţa, se obligă să menţină destinaţia actuală a imobilului şi să asigure gratuitatea desfăşurării activităţilor MTS, precum şi unităţilor/instituţiilor din subordinea sau coordonarea acestuia. În acelaşi timp, se obligă să întreţină şi să modernizeze imobilul şi să-l menţină la standardele de calitate necesare". Între timp stadionul s-a degradat dramatic, astfel că acum s-a decis reconstruirea lui.

(Articol preluat din revista BURSA Construcţiilor)

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Craiova și Cluj au stadioane de 30.000. o să organizăm cupa Danone la 18.000. 15.000 are acum .... am văzut ce realizări are marele chitac. Aleea vedetelor și stadion de 18k sigur mai prinde un mandat la așa realizări!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb