Proiectul comunicării BCE că 25 de bănci nu ar fi trecut testele de stres

Bănci-Asigurări / 25 octombrie 2014

Proiectul comunicării BCE că 25 de bănci nu ar fi trecut testele de stres

Un număr de 25 de bănci nu ar fi trecut testele de stres efectuate de Banca Centrală Europeană (BCE), potrivit unui proiect de comunicat al instituţiei referitor la rezultatele finale ale evaluărilor care vor fi anunţate mâine, obţinut de Bloomberg.

Între băncile analizate, 105 bănci au trecut evaluarea, iar dintre cele care nu au reuşit să facă acest lucru, 10 au nevoie de capital suplimentar, potrivit unei persoane aproapiate situaţiei, citate de Bloomberg.

Situaţia s-ar putea încă schimba, întrucât negocierile continuă înainte de anunţarea rezultatelor finale, pe 26 octombrie, a precizat sursa citată de Bloomberg.

"BCE nu poate comenta în legătură cu rezultatele evaluării. Orice concluzii trase înainte de anunţarea rezultatului final ar fi extrem de speculative", a avertizat BCE într-un comunicat.

Potrivit analiştilor de la Berenberg care sunt citaţi de CNBC, se previzionează 10-14 bănci care nu vor trece de testele de stres, "bănci nelistate din Germania, cele italiene mai mici, portugheze, din Grecia şi băncile est europene" fiind cele mai expuse la riscuri având în vedere locaţia lor.

Băncile cele mai frecvent menţionate ca fiind în pericol includ banca irlandeză Permanent TSB şi banca austriacă Volksbank, ambele fiind deja salvate prin bail out de către guverne.

HSH Nordbank, parte a băncii germane Landesbank care are o afacere mare de livrări, este în pericol dacă vor fi depreciate activele sale de livrări. Portofoliile de creditare imobiliară a unor bănci olandeze ar putea fi, de asemenea, puse în pericol, potrivit unui analist de credit din partea Lloyds.

Banco Popular Espanol din Spania, Commerzbank din Germania şi Unicredit, cea mai mare bancă din Italia după active, sunt într-o postură dificilă, deşi opinia este împărţită dacă acestea vor trece cu bine testele de stres. Commerzbank şi Unicredit şi-au vândut din activele mai riscante în acest an, înaintea testelor.

Ministrul austriac de Finanţe, Hans Jorg Schelling, a declarat ieri că nu există surprize negative în ceea ce priveşte rezultatele obţinute de băncile austriece la testele de stres derulate de Banca Central Europeană (BCE), transmite APA.

Un număr de şase bănci austriece, printre care Erste Group, RZB şi OVAG, au fost incluse între cele 130 de bănci de importanţă sistemică din zona euro care au fost supuse de BCE unor teste de stres.

"Există o singură bancă împovărată de stres şi aceasta este OVAG, însă acest lucru se ştia dinainte, aşa că nu va fi o surpriză", a spus Hans Jörg Schelling. Acesta a precizat că în cazul OVAG a fost adoptată o politică "pro-activă", pentru a evita apariţia unor probleme similare ca în cazul Hypo Alpe Adria. Însă, exceptând OVAG, nu vor exista alte probleme. "Nu există niciun indiciu că vor exista surprize la testele de stres", a spus Schelling.

La rândul său, directorul Bank Austria, Willibald Cernko, a declarat că nu are nicio îndoială că instituţia pe care o conduce va trece testele de stres ale BCE, adăugând că aceste teste vor ajuta la restabilirea încrederii în băncile europene. Referindu-se la perspectivele pentru industria bancară europeană în următorii zece ani, Cernko nu a dorit să facă estimări cu privire la cât de multe bănci vor mai exista atunci. "Există probabil modele de afaceri care nu sunt viabile. Şi în acest caz ne vor ajuta testele de stres", a spus Cernko.

În data de 26 octombrie, BCE va dezvălui care dintre cele 130 de mari bănci europene au nevoie de mai mult capital pentru a face faţă unor eventuale pierderi, pe baza unei analize a finanţelor lor şi a rezultatelor testelor de stres destinate să simuleze modul în care s-ar comporta băncile într-un scenariu de criză economică. Autoritatea Bancară Europeană (EBA) şi Banca Centrală Europeană (BCE) au comunicat în mod privat băncilor care sunt rezultatele testelor, cu două zile înainte de anunţul public.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Vreti sa obtineti un venit suplimentar lucrand online cateva ore pe zi? Pentru detalii, trimiteti textul “info” la adresa de email: nicolai.ungureanu@yahoo.com

    Sfideaza criza si asigura-ti un loc de munca cu program flexibil pe viata! Castigi bani învatând pe altii.Lucrezi de acasa. Daca esti chiar si numai curios, pentru detalii trimite textul “Info” la adresa de email: baniadevarati2014@gmail.com

    1. doresc sa muncesc

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb