PROIECTUL "CU MIC, CU MARE DIN NOU LA ŞCOALĂ" 377 de persoane care au abandonat şcoala au fost readuse în băncile şcolii

Adina Lateş
Fonduri Europene / 9 noiembrie 2015

Lansat în primăvara anului 2014, programul "Cu mic, cu mare din nou la şcoală" a reuşit să readucă în băncile şcolii 377 de adulţi (majoritatea tinere mame) pentru a-şi finaliza cel puţin două clase din ciclul primar, abandonat în urmă cu 10-20 de ani, informează un comunicat de presă remis redacţiei.

Beneficiarii provin din 13 comunităţi defavorizate din zona Munteniei, acolo unde şcoala nu a reuşit să învingă riscul de abandon şcolar asociat în general acestor comunităţi.

"Acest proiect a fost o exemplificare, la scară mică, a efortului de care e nevoie la nivelul întregii societăţi pentru recuperarea unei resurse de muncă, de dezvoltare şi de stabilitate de care astăzi, în mod nepermis, nu ţinem cont", spune Daniela Vişoianu, reprezentantă a Asociaţiei C4C - Communication for Community şi preşedintă a Coaliţiei pentru Educaţie.

Conform sursei citate, proiectul a adus resursele financiare necesare, prin alocaţii lunare ca beneficiarii să treacă mai uşor peste barierele materiale, chiar sociale, mai ales în cazul femeilor de etnie romă. De asemenea, a mobilizat întregul mecanism de resurse educaţionale, de la profesori/învăţători la mediatori şcolari, de la directori şi inspectorişcolari la specialişti din cadrul organizaţiilor neguvernamentale.

Nevoia de schimbare în abordarea ideii de şcoală a reieşit şi din prezentările unor proiecte care au ca ţintă prevenirea abandonului/părăsirii timpurii a şcolii, derulate de organizaţii neguvernamentale ca United Way, World Vision, Salvaţi Copiii sau IDEE - Institutul pentru Dezvoltarea Evaluarii in Educatie.

"Totul pleacă de la abordare. Ne uităm cu invidie la rezultatele generale ale sistemelor de învăţământ din alte ţări - Finlanda este referinţa preferată. Dar uităm să amintim că acolo copilul este văzut, în primul rând, ca o responsabilitate a societăţii: statul este primul chemat să aibă grijă ca acel copil să fie format şi dezvoltat pentru a-şi găsi un loc în societate", conchide Daniela Vişoianu.

Proiectul "Cu mic, cu mare, din nou la şcoală", cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 "Investeşte în Oameni", a fost implementat de către Asociaţia C4C - Communication for Community şi Inspectoratele Şcolare din judeţele Călăraşi, Gorj şi Prahova. Pentru informaţii suplimentare, puteţi accesa www.c4c.ro şi www.fonduri-ue.ro

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb