Fundaţia pentru o societate deschisă, beneficiar al proiectului "Inovare socială pentru integrarea durabilă a femeilor pe piaţa muncii", împreună cu partenerii săi, Fundaţia Pentru Incluziune şi Coeziune Socială, Centrul Parteneriat pentru Egalitate şi Asociaţia Centrul Umanitar TISO, au organizat astăzi conferinţa de încheiere a proiectului, transmite un comunicat de presă.
În cifre, proiectul a avut următoarele rezultate:
- În total, 769 de femei, cu vârstele cuprinse între 16-35 ani, în special absolvente de liceu, şcoală profesională sau facultate care aveau dificultăţi în a se integra pe piaţa muncii, au beneficiat de cursuri şi consultanţă organizate în timpul proiectului;
- 479 de femei au urmat cursurile de calificare/ recalificare profesională organizate;
- 130 de femei au urmat cursuri în domeniul antreprenoriatului;
- 100 de femei au urmat cursuri de utilizare a calculatorului (TIC)/ competenţe informatice;
- 60 de femei au urmat cursuri de dezvoltare a carierei şi dezvoltare profesională (cursuri de Competenţe sociale şi civice);
- 12 femei şi-au demarat afaceri independente;
- 40 de reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale sau locale au participat la activităţile organizate în cadrul proiectului (dintre care, 10 au participat la o vizită de studiu la Milano, în Italia);
- 20 de reprezentanţi ai ONG-urilor au participat la activităţile proiectului.
Cu ocazia acestei conferinţe a fost promovată şi platforma Young Women_Jobs, recent lansată, care reuneşte profilurile a 100 de beneficiare ale proiectului care îşi doresc o evoluţie în carieră şi care şi-au dat acordul pentru a fi testate psihologic.
Platforma reprezintă o bază de date utilă pentru acţiunile de recrutare ale potenţialilor angajatori, având ca avantaje faptul că persoanele listate au absolvit cursuri de calificare şi că au fost deja testate.
"Experţii care au lucrat în cadrul proiectului au împărtăşit publicului care a participat la conferinţă impresii legate de interacţiunea cu beneficiarele proiectului, punând accent pe cât poate schimba pozitiv viaţa cuiva şansa de a absolvi un curs de calificare, pe cât poate schimba în bine cariera unei persoane participarea la un curs de formare, sau pe impactul constatat pe care l-a avut consultanţa în afaceri acordată beneficiarelor proiectului asupra evoluţiei lor personale şi profesionale", precizează comunicatul.
Proiectul "Inovare socială pentru integrarea durabilă a femeilor pe piaţa muncii", care se va încheia efectiv în luna noiembrie, s-a desfăşurat pe parcursul a 18 luni, atât în mediul urban, cât şi în cel rural, în 9 judeţe - Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Prahova, Brăila, Buzău, Constanţa, Tulcea, Ilfov şi în Bucureşti.
Proiectul, implementat în perioada mai 2014 - octombrie 2015, este cofinanţat din Fondul Social European prin programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investeşte în oameni!, Axa prioritară nr. 6. "Promovarea incluziunii sociale". Valoarea totală a proiectului este de 5.562.690 lei.