Proiectul "Memoria naţională", apreciat de ministrul Culturii

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 28 septembrie 2023

Sursa foto:facebook / Raluca Turcan

Sursa foto:facebook / Raluca Turcan

English Version

Problema fondurilor destructurate deţinute de Biblioteca Naţională a României, tone de carte care pot fi introduse în circuit în cadrul proiectului "Memoria naţională", a fost dezbătută de specialiştii din domeniu şi a fost abordată şi de Raluca Turcan, ministrul Culturii. Turcan a declarat: "Apreciez eforturile pe care Biblioteca Naţională le-a făcut, de la demararea proiectului şi până astăzi, pentru igienizarea a 11 tone de fonduri destructurate şi consider că este esenţial ca acest proiect să îşi atingă scopul, pentru că vorbim despre peste 4,4 milioane de unităţi bibliografice puse la dispoziţia publicului şi despre punerea în valoare a unui important patrimoniu scris". Turcan a precizat că Ministerul Culturii sprijină iniţiativa Bibliotecii Naţionale a României: "Accesul la cultură este unul dintre obiectivele noastre prioritare, iar Biblioteca Naţională joacă un rol esenţial în aceste sens. De aceea, mă alătur eforturilor domnului Adrian Cioroianu de a genera solidaritate în jurul acestui proiect care ar putea conecta importante resurse din societate în jurul unui obiectiv atât de important pentru noi şi pentru generaţiile ce vor urma".

Ministrul a spus că sunt multe exemple de proiecte culturale importante care au văzut lumina zilei şi care şi-au atins scopurile tocmai pentru că au concentrat eforturile tuturor segmentelor importante din societate: autorităţi locale şi centrale, instituţii de cultură, mediul privat, organizaţiile de presă:

"Parteneriatele care deja funcţionează în jurul proiectului de recuperare a patrimoniului naţional scris derulat de Biblioteca Naţională sunt un prim pas necesar către atingerea obiectivelor propuse şi le sunt recunoscătoare oamenilor şi organizaţiilor implicate în proiect". Turcan a afirmat că se urmăreşte digitalizarea patrimoniului cultural al României, iar Biblioteca Naţională a fost una dintre instituţiile incluse în acest proiect.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb