ZIARUL BURSA

28 septembrie 2023
Ediţia din 15.08.2024
Compania Lego vrea să salveze lumea prin reciclare, dar nu o lasă fizica

Compania Lego vrea să salveze lumea prin reciclare, dar nu o lasă fizica

Călin RecheaInternaţional / 28 septembrie 2023

Călin Rechea

Pentru cele mai mare producător de jucării din lume, compania Lego, era inevitabilă angajarea în cursa pentru salvarea lumii prin reciclare.

Din păcate, cele mai bune intenţii nu valorează nimic atunci când legile fizicii, în acest caz legile termodinamicii, ridică un zid în faţa lor. Zidul se ridică, de obicei, tocmai atunci când impulsul generat de entuziasm este cel mai mare.

Ovidiu Demetrescu, OCD Capital&Resource şi London Brokers: "Componenta de stocare - o verigă importantă în noile proiecte energetice"

CONFERINŢA ENERGIA ÎN PRIZĂ Ovidiu Demetrescu, OCD Capital&Resource şi London Brokers: "Componenta de stocare - o verigă importantă în noile proiecte energetice"

G.M.Companii / 28 septembrie 2023

Componenta de stocare va fi o verigă importantă în noile proiecte de construcţie a unor capacităţi de producţie de energie din surse regenerabile, consideră Ovidiu Demetrescu, Partener OCD Capital&Resource şi London Brokers, care mai susţine că este necesară înlocuirea capacităţilor vechi de producere a energiei cu noi capacităţi de producţie din regenerabile, chiar dacă energia produsă de acestea va avea un caracter impredictibil.

Mark Beacom, Black Sea Oil & Gas: "Marea Neagră, o oportunitate a României în domeniul energiei"

CONFERINŢA ENERGIA ÎN PRIZĂ Mark Beacom, Black Sea Oil & Gas: "Marea Neagră, o oportunitate a României în domeniul energiei"

Sabin S. BrandiburuCompanii / 28 septembrie 2023

Marea Neagră oferă un potenţial foarte mare pentru ca România să devină un puternic exportator de energie, atât din resurse eoliene, cât şi din gaze naturale, însă pasivitatea mediului politic pune în pericol oportunitatea pe care Marea Neagră o pune la dispoziţie, este de părere Mark Beacom, CEO Black Sea Oil & Gas.

Irene Mihai, RPIA: "Există un apetit investiţional senzaţional pentru energia solară"

CONFERINŢA ENERGIA ÎN PRIZĂ Irene Mihai, RPIA: "Există un apetit investiţional senzaţional pentru energia solară"

E.O.Companii / 28 septembrie 2023

În ţara noastră există un apetit investiţional senzaţional pentru energia solară, a arătat Irene Mihai, Policy Officer al RPIA, menţionând că unele proiecte sunt speculative. Ca să ne aliniem ţintelor impuse, ar trebui să ajungem la o capacitate de 11,1 GW energie solară, în acest moment având 1,5 GW instalaţi pe solar. Ne aşteptăm să avem o creştere de 800 GW adiţionali.

Corneliu Bodea, CRE: "Trebuie să luăm în cosiderare calitatea şi oportunităţile unei scheme în energie"

CONFERINŢA ENERGIA ÎN PRIZĂ Corneliu Bodea, CRE: "Trebuie să luăm în cosiderare calitatea şi oportunităţile unei scheme în energie"

Sabin S. BrandiburuCompanii / 28 septembrie 2023

Schemele şi mecanismele din energie, precum CFD-urile (Contractele pentru Diferenţă) trebuie să fie analizate din punct de vedere al calităţii şi al oportunităţilor pe care acestea le oferă şi nu trebuie să fie lansate doar pentru a bifa jaloane din PNRR, este de părere Corneliu Bodea, CEO ADREM şi Preşedinte al Centrului Român al Energiei (CRE).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
FIFA pleacă în "exil"

FIFA pleacă în "exil"

O.D.Sport / 28 septembrie 2023

Scuturată bine de justiţie în ultimii ani, Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) se reorientează spre zări mai calde şi mai liniştite fotbalistic.

MACRO NEWSLETTER 28 Septembrie 2023

MACRO NEWSLETTER 28 Septembrie 2023

Macroeconomie / 28 septembrie 2023

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro a scăzut cu o rată anuală de 0,2% în august 2023, după o creştere de 0,1% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi anuale de 2,1% a creditului guvernamental, după un declin de 2,9% în luna anterioară,...

TradeVille: Hidroelectrica, spre noi recorduri

TradeVille: Hidroelectrica, spre noi recorduri

F.A.Piaţa de Capital / 28 septembrie 2023

Cotaţia acţiunii Hidroelectrica (H2O) a atins, la începutul săptămânii curente, un nou preţ record, aducând un plus de valoare de 9,1% faţă de primul preţ de închidere la BVB, potrivit unui raport elaborat de Departamentul de Analiză al Tradeville

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo