Institutul de Administraţie Publică şi a Afacerilor Bucureşti - ASEBUSS organizează astăzi Ziua Porţilor Deschise, un eveniment adresat candidaţilor interesaţi să se înscrie în cadrul programului EMBA de anul aces-ta. Evenimentul are loc sub forma unei sesiuni de informare în care este prezentată programa de învăţămînt, iar candidaţii au posibilitatea de a face cunoştinţă cu profesorii şi de a se familiariza cu procedura de admitere. Ziua Porţilor Deschise le va facilita totodată întîlnirea cu studenţi şi absolvenţi ai programului EMBA. Invitatul special al Zilei Porţilor Deschise este Prof. Dr. Rodney Alsup, Decan al Kennesaw State University (Atlanta, Georgia) - partenerul american al ASEBUSS, împre-ună cu care Institutul din Ro-mânia a dezvoltat, începînd cu anul universitar 2003, o nouă componentă internaţională a programului de Executive MBA.
Parteneriatul româno-american constă într-un schimb permanent de informaţii referitoare la programele de Executive MBA, la cercetare şi studii de caz. Module de curs susţinute de profesori americani în România, în cadrul unor echipe mixte ro-mâ-no-americane, precum şi sprijinul reciproc în colaborarea cu comunităţile de afaceri din Ro-mânia şi SUA, constituie pun-c-te-cheie ale parteneriatului dintre cele două instituţii de învă-ţămînt. KSU eliberează la absolvirea cursurilor de EMBA certificate recunoscute pe plan internaţional. Profesori români pregătiţi în SUA şi profesorii americani ai Kennesaw au elaborat un program de studiu de nivel internaţional, menit să răspundă problemelor specifice ale economiei din România.
În cadrul Zilei Porţilor Deschise vor fi oferite detalii despre săptămînile rezidenţiale de care beneficiază studenţii EMBA, săptămîni care fac legătura între sistemul de învăţămînt din Ro-mâ-nia şi cel american. Săptămînile rezidenţiale includ şi vizita în-tregului an II EMBA de la Kennesaw în România, la sfîrşitul lunii ianuarie, precum şi cea a studenţilor români din anul II de studiu, în aprilie, la Atlanta. ASEBUSS este singurul institut din România care organizează un schimb integral de cursanţi ai anului II.
Începînd cu anul universitar 2003, studenţii români şi cei americani au constituit grupe mixte de studiu, care elaborează proiecte de interes comun pentru oamenii de afaceri din cele două ţări. Această perioadă de opt luni din cursul celui de-al doilea an universitar presupune atît întîlniri virtuale prin videoconferinţe şi alte tehnologii moderne de comunicare, cît şi întîlniri în cadrul săptămînilor rezidenţiale ale oamenilor de afaceri americani în România şi a cursan-ţilor români în SUA. Sus-ţinerea proiectelor are loc în fiecare an, atît în faţa profesorilor americani, cît şi a comunităţii oamenilor de afaceri din Atlanta.