Proprietarul "Alro" şi "Alum" a stabilit preţul indicativ de listare la Bursa din Londra

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 iulie 2007

Proprietarul "Alro" şi "Alum" a stabilit preţul indicativ de listare la Bursa din Londra

Grupul Vimetco, producător de aluminiu care controlează Alro Slatina şi Alum Tulcea, a dezvăluit vineri un preţ indicativ de ofertă între 8 şi 10,5 dolari pe acţiune, pentru vânzarea unui pachet de acţiuni de peste 500 milioane dolari la Londra, relatează Reuters, citată de NewsIn.

Oferta, compusă din acţiuni noi şi vechi, va reprezenta 30% din pachetul de acţiuni al Vimetco şi va da companiei o capitalizare cuprinsă între 1,67 şi 2,19 miliarde dolari, a anunţat Vimetco într-un comunicat.

Vimetco este deţinut momentan în proporţie de 85% de Romal Holdings N.V, restul de 15% aparţinând grupului Willast Investments Ltd..

"Oferta publică iniţială a Vimetco oferă investitorilor o combinaţie a activelor foarte profitabile din România şi a expunerii pe piaţa cu cea mai mare creştere din lume - China", a declarat directorul executiv al Vimetco, Christian Wust, într-un comunicat.

Vimetco, grup care declară că se află printre primii zece producători de aluminiu din China şi cel mai mare producător de aluminiu din Europa centrală şi de est, a precizat că se aşteaptă ca nivelul câştigurilor brute obţinute de pe urma vânzării de acţiuni să se ridice între 83,6 - 109,7 milioane dolari.

Producătorii de aluminiu au fost implicaţi activ pe pieţele financiare prin listări, fuziuni şi achiziţii pentru a profita de pe urma cererii substanţiale pentru bunuri din partea economiilor emergente, mai ales China.

Consumul de aluminiu al Chinei a crescut cu aproximativ 50% în primul trimestru al 2007, pe fondul cererii venite din partea sectorului de construcţii şi a producţiei de panouri electrice şi produse electrocasnice.

Al doilea grup minier din lume, Rio Tinto Ltd./Plc a anunţat recent că va plăti 38 miliarde dolari pentru a prelua grupul Alcan, dând astfel naştere celui mai mare producător de aluminiu din lume.

Vimetco are o capacitate anuală de producţie de 568.000 tone, generând un profit operaţional de 217 milioane dolari în 2006, veniturile din aceeaşi perioadă ridicându-se la 1,19 miliade dolari.

Pentru această listare, Vimetco a angajat grupurile Morgan Stanley şi UniCredit Markets and Investment Banking.

Vimetco este noul nume al Marco Industries BV, care este acţionar majoritar al producătorului de aluminiu Alro Slatina, precum şi al producătorului de alumină, Alum Tulcea.

Compania Alro este deţinută în proporţie de 87,74% de Marco, prin intermediul Marco Industries BV şi Conef SA. În cazul Alum Tulcea, grupul Marco controlează 99,38% din capital social prin inntermediul Alro SA.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb