Propunere de dividend şi răscumpărări la Evergent Investments, fosta SIF Moldova

A.I.
Piaţa de Capital / 26 martie 2021

Propunere de dividend şi răscumpărări la Evergent Investments, fosta SIF Moldova

Acţionarii Evergent Investments, fosta SIF Moldova, sunt convocaţi pentru adunarea de bilanţ la data de 29 aprilie, cu propunerea distribuirii unui dividend de 0,043 lei, echivalentul unui randament brut de 3% faţă de preţul de închidere al acţiunii din data de 24 martie, de 1,43 lei/titlu, se arată în raportul societăţii publicat astăzi pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Tot în data de 29 aprilie, într-o adunare extraordinară, acţionarilor Evergent Investments li se va supune la vot aprobarea unui program de răscumpărare a cel mult 19,62 milioane de acţiuni (echivalentul a 2% din capital după operarea unei reduceri de capital social a cărei aprobare se află pe ordinea de zi), titlurile urmând să fie anulate în vederea diminuării capitalului companiei. Acţiunile vor fi răscumpărate la preţul pieţei, dar care nu poate fi mai mare de 2 lei/acţiune.

"Consiliul de administraţie al Evergent Investments menţine politica de remunerare a acţionarilor printr-un mix optim între o politică predictibilă de dividend şi programe anuale de răscumpărare, ce oferă randamente superioare în prezent şi pe termen lung, în comparaţie cu simpla acordare de dividende", se arată în raportul societăţii.

Începând de luni, acţiunile Evergent Investments se vor tranzacţiona sub simbolul EVER. În vederea schimbării simbolului bursier, acţiunile societăţii care până acum s-au tranzacţionat sub simbolul SIF2 au fost suspendate de la tranzacţionare în zilele de 25 şi 26 martie, în urma solicitării Depozitarului Central.

Tot luni, compania va începe ce-a dea treia etapă a programului de răscumpărări aprobat de acţionari în aprilie anul trecut, scopul operaţiunii fiind implementarea unor programe de tip stock option plan.

În luna februarie a acestui an, Consiliul de Administraţie al societăţii a fost reconfirmat de acţionari pentru un nou mandat, board-ul fiind compus din: Ceocea Costel, Ciorcilă Horia, Doroş Liviu Claudiu, Iancu Cătălin-Jianu-Dan şi Radu Octavian-Claudiu. De asemenea, Claudiu Doroş şi Cătălin Iancu au fost aleşi în funcţiile de preşedinte, respectiv vicepreşedinte ai boardului Evergent Investments.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Tranzacții de 50.000 €/ zi ! M-am săturat de comunicatele zilnice ale ăstora de la Sifuri! I-auzi " ever", adică vom fi pe piață 100 de ani ,cu rascumparari de 1% pe an,vorba lui Ștefan, vom trai bine noi ,copiii si nepoții securistilor de ieri!

    Cum se poate ca societăți de 2-300 mil € să se tranzactionezi zilnic cam pe la 50.000€ !

    Gata băi everistilor că înnebunesc! 

    Stau si mă gândesc așa: o bancă asigură capital, Romgaz vine cu gazul,Petrom produce combustibil iar voi ăștia de la Ever ce produceti, ce rost aveti? În condiții normale voi ar trebui pe de o parte să produceti bani pentru acționari ( dar cu 3% abia acoperiți inflația fără a pune la socoteală riscurile) iar pe de altă parte ar trebui să fiți un caine de pază al pieței bursiere, să criticați abuzurile societăților la care sunteți acționari! O faceti? V-ați indiscret prin CA cu cei de la BT,etc primiți recompense grase si atât! Sunteti potai, nu câini de pază iar nouă ne dati niște afine azi, niște măsline mâine!

    De 10 ani vă urmăresc, dar nici în următorii 10 nu voi cumpăra acțiuni! 

    Lichiditate mica, spread mare, volatilitate scazuta, decorelare de restul pietei. Concluzia: nu-s bune nici pentru speculatie, nici pentru investitie.

    1. Nu-s bune de nimic, se va topi in timp ca FP-ul ,nr tot mai mic de actiuni (CUMPARATE DIN BANII CE AR FI TRBUIT SA MEARGA ORI CA DIVIDENDE ORI SA FIE INVESTITI CU CAP) dar, cum se vede se vor da moca actiuni la sefii cei nerusinati. Ca si parlamentarii nici bosii din sif nu raspund de nimic dar isi asuma......parale.

      Nu,nu există termen de comparatie cu FP !

      FP declară ca timp maxim de existență 10 ani ( și ar fi mai scurt dacă statul ar aduce la bursă societățile unde e acționar) obositii ăștia au fixat obiectiv EVER 100 de ani cu bis! 

      Apoi,FP e un câine de pază eficient,critică societățile pentru greșeli, cere dividende,iar acum critică statul ( Regia Apelor) că a crescut arbitrar costurile pe apă! 

      În altă ordine de idei de ce să cumperi un EVER sau oricare alt Sif ? Când economia merge bine ei dau cele mai mici dividende !  

      Ia imaginati-vă o situație dramatică ce poate veni si maine,o prăbușire economică: acțiunile SNG vor cădea dar gazul e încă al lor ,SNP va rămâne si cu petrolul si cu gazul, iar dacă cade TLV ,unde au 37%Din detineri Isărescu va interveni-bancă sistemică- prea mare ca să cadă, statul îi va da bani dar va deveni acționar diminuand participatia EVER-NEVER!

      IN sfarsit cu 1% cât i-au oficial din Sif ,cu salariile banane ce si le dau cu care cumpăra evident si acțiuni, cu "eventuale " smenuri făcute, prin efectul de multiplicare, precis,în maxim 15 ani EVER-UL e al lor în totalitate! 

    Sifurile sunt bune acum doar pt noii proprietari! Sa-i ia naiba de golani, au păcălit o tara întreaga si-au bătut joc de oameni.Practic cu 20-30% dețineri conduc bucăți din economia tarii. Găștile câștiga restul populimea a rămas cu aia în mână.

    1. In aceste conditii, nimeni si nimic nu tb sa te opreasca sa vinzi daca mai ai actiuni la ele si sa stai departe ever. Oricum, in ce investesc ei, poti investi si tu, chiar daca nu poti ajunge sa detii controlul pe un emitent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb