Protest împotriva reasocierii dintre Schweighofer şi FSC

A.C.
Companii / 3 mai 2017

Manifestanţi ai comunităţii de-clic

Manifestanţi ai comunităţii de-clic

Anunţul întâlnirii de astăzi dintre FSC, actori interesaţi şi compania Schweighofer privind procedura de reasociere, nu a fost "bine primit de membrii comunităţii de-clic", care au protestat în faţa hotelului în care a avut loc evenimentul, potrivit unui comunicat al de-clic.

Reprezentanţii de-clic au transmis: "În jurul orei 9, câţiva zeci de membri ai comunităţii de-clic s-au întâlnit în faţa hotelului care a găzduit reuniunea. Deşi FSC a anunţat că întâlnirea este deschisă pentru cei interesaţi, atât accesul publicului, cât şi al presei a fost restricţionat. Participanţii la protest şi-au scris mesajele pe hârtie şi le-au înmânat reprezentantei FSC ieşită în întâmpinarea protestatarilor. În luna februarie a acestui an, organizaţia internaţională Forest Stewardship Council (FSC) anunţa că se disociază de Schweighofer deoarece compania a tăiat şi comercializat lemn ilegal şi a încălcat legile României. Însă acum discuţiile au fost reluate, deşi compania Schweighofer încă nu îndeplineşte condiţiile impuse de către FSC în vederea reasocierii".

Raluca Veştemeanu, campaigner de-clic, a declarat: "Una dintre condiţiile impuse de către FSC a fost ca Schweighofer să fie în stare să verifice provenienţa lemnului până la punctul de tăiere. În prezent acest lucru nu este posibil. Noi nu suntem de acord cu începerea oricărui fel de negocieri până ce această condiţie de bază nu va fi îndeplinită".

La întrunirea de astăzi au fost prezenţi atât membri ai companiei Schweighofer, cât şi reprezentanţi ai lanţurilor de magazine de bricolaj şi ONG-uri de mediu. În urma acestei întruniri s-a creat un grup de lucru care va stabili criteriile de reasociere dintre FSC şi Schweighofer, potrivit sursei citate.

Comunitatea de-clicsusţine că "va monitoriza acest proces şi împreună cu membrii săi va trimite argumentele şi dovezile pentru care, în continuare, compania Schweighofer nu trebuie să beneficieze de certificare de sustenabilitate".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. au ras padurile tarii nenorocitii. afara cu mafiotii auztrieci si nu numai. afara cu japcangiii astia mana in mana cu pulitichienii

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb