PROTEST MICUŢ, ÎN FAŢA BNR:  "Mugurel, du-te după Viorel"

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 10 noiembrie 2015

"Mugurel, du-te după Viorel"

Guvernatorul BNR: "Vom dialoga cu oamenii, cum am făcut şi până acum"

Clienţii bancari au cerut demisia lui Mugur Isărescu din funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a României (BNR), protestând împotriva corupţiei.

În jur de 100 de persoane se strânseseră, aseară, la închiderea ediţiei, în faţa BNR, şi strigau "Demisia" şi "Mugurel, du-te după Viorel".

Andreea Cristoforidis, unul dintre administratorii Grupului clienţilor împrumutaţi în franci elveţieni (CHF), ne-a declarat: "Nu vrem altceva decât demisia lui Isărescu, pentru că nu a reuşit să ne protejeze de sistemul bancar. Şi noi spunem «Corupţia ucide», pentru că o serie de oameni s-au sinucis şi alţii sunt în pragul sinuciderii, din cauza băncilor. În primul rând cerem să fim protejaţi de clauzele abuzive din contractele încheiate cu aceste instituţii".

În conferinţa de ieri, Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a subliniat că nu este pentru prima dată când oamenii au pichetat sediul BNR, menţionând că este deschis la dialog, aşa cum a fost şi până acum: "Au mai fost aici şi de fiecare dată nu am respins dialogul, dimpotrivă! Dacă au cereri clare, vom încerca să dialogăm cu dânşii, într-o manieră care ne dorim să fie cât mai civilizată, şi noi făcând efortul să nu fim extrem de tehnici, să coborâm până unde se poate coborî, însă fără a vulgariza explicaţiile, discuţiile şi limitele pe care le are banca centrală. Atunci când am avut conferinţa de presă pe tema creditelor în valută, în general, şi a celor în franci elveţieni, în particular, deviza noastră a fost să informăm corect, să dăm informaţie de bună calitate, în mod echilibrat. Aşa vom proceda şi de această dată".

Declaraţia şefului BNR i-a supărat şi mai rău pe debitori, care au spus, în mai multe ocazii, că Mugur Isărescu este "principalul vinovat" pentru "falimentarea sistemului bancar românesc şi apărătorul băncilor străine".

Opinia Cititorului ( 31 )

  1. prin anularea impozitelor amanate asta este o performanta care va trebui sa fie studiata de generatiile viitoare de bancheri si cum ati ajutat bancile precum Erste Bank sa se recapitalizeze prin simpla retragere a rezervelor minime spunand ca nu a fost ajutor de stat. Nici David Copperfield nu ar fi reusit asa performanta ....

    isarescu este inamicul nr 1 al acestui popor ce a facut de 25 ani nu vedeti ca el conduce acest guvern unde este bancorex etc.

    1. jos isarescu

      daca Romania a avut cat de cat o stabilitate financiara trebuie sa-i multumim lui Isarescu. Toti au fost daramati-schimbati, pe el nimeni pt ca a fost respectat, pt c-a tinut "piept", prin intelepciune, tuturor "baietilor destepti".

      Am avut impresia ca vorbesti de Burebista sau de Stefan Voda. Lasa lozincile pentru altii, nu pentru cei care au fost "binecuvantati" de incompetenta si/sau reaua credinta a maretului Isarescu.

      decat Herr Isarescu. Bineinteles doar prin comsultarea situatiei finanaciare

      Unde era Isarescu atunci cand au fost devalizate bancile ( Bancorex, Banca religiilor, Dacia Felix etc) ?

    populatia este indatorata la banci ce a facut acest domn ptr populatiev nimic a aparat bancile straine in favoarea cetatenilor.rusine .de ziua nationala venim cu toti in capitala si o sa cerem si demisia guvernatorului pentru ca nu am fost protejati de aceste banci care ne-au luat pielea de pe noi si ne-au dublat triplat creditele la banci bani pe care noi romani ii bagam in consum si ne cresteam copii mai educati.domnu isarescu faceti ceva si pentru popor nu numai pentru banci

    In primul rand BNR nu e Dumnezeu nu poate face orice ca arre legi si legi economice limitate. Apoi ea lucreaza cu viitorul asa cum istetii care s-au bulucit la CHF si habar n-au avut ce-i aia tot asa BNR n-are cum sa stie ce urmeaza. Mai feriti-va si voi mai cititi si voi mai asumati-va si voi riscuri nu mai cereti mereu altora sa va despagubeasca pentru riscurile voastre. De bine de rau nu ne-a cazut nici o banca avem curs stabil si inflatia asa cum e. Mai vedeti si ce tampenii face MF cu fiscalitatea unde BNR n-are ce sa faca. Poate Isarescu e de vina si ce a facut Jordan sau ECB sau de ce e inflatia asa de mica.

    1. Mai GICU DIN POPLACA,te ascunzi dupa un id fictiv,cred ca ti s-ar potrivi mai bine GICU CACA-MACA,ai o ceata in creier totala,inflatia a tinut-o in friu Ponta,care a fost obligat sa demisioneze si pt.ca nu a mai luat imprumut de la FMI,,la fel ca Adrian Nastase,iar banci au falimentat destule,Bancorex,Banca Agricola,Banca RELIGIILOR,Banca Romana de Scont,FNI,FNA,si lista poate continua.

    Va este dor de hyperinflatie si

    falimente bancare. Desigur intr-o astfel de situatie sunt multi care ar avea de profitat. Optiunea de privatizare a bancilor romanesti cu capital de stat viabile a fost a  

    guvernelor de dreapta sau de stanga. Actiunea de denigrare 

    a Guvernatorului BNR este se pare bine coordonata si are drept scop accentuarea instabilitatii si

    promovarea tinerilor fripturisti frustrati. 

    1. Un faliment bancar este bun, la vremea lui.

      Se presupune ca nu vrea nimeni instabilitate financiara.  

      In general debitorii si-au asumat riscul valutar. 

      B.N.R. trebuia sa verifice daca sunt comisioane abuzive in contractele de credit. Face-ti un calcul doar 4.000 eur luati abuziv de la un client, inmultit cu milioane de imprumutati si vedeti cate zerouri are rezultatul. 

      Acesti bani s-au dus la banci, si au plecat din buzunarul nostru.

      Totul sub ATENTA SUPRAVEGHERE a B.N.R. 

      Teoria conspiratiei! Poti intelege ca este consecinta abuzurilor bancare, ca urmare a unui sistem prost reglementat de BNR, dar si a pasivitatii institutiilor statului?! Umbla intai la cauze.

      Mai nea Ilie de la SCULARIE,postac de ocazie,ai in cap un gol imens!!!Nu este nici o actiune de denigrare,poate doar in capsorul tau,este rezultatul politicii sale financiare si a masurilor economice proaste luate de el,nu de noi.Eu sunt la virsta maturitatii,insa daca ii faci pe tineri ,,fripturisti frustrati,,ai ramas la stadiul omului de Neanderthal!!!

      Nu intelegi nimic din ce se petrece in lume. Ar fi foarte simplu daca situatia unei tari ar depinde de un om. Voi confundati BNR cu FED. Exista o psihoza ca se pot face afaceri bune sau rele cu bani

      luati pe gratis si in caz de esec statul , bancile sau cei care nu le mai platesti facturile sa achite de fapt nota.  

      Care "pe gratis", nea Ilie? Acestia sunt de trei ori buni-platnici, cam asta e raportul intre rata initiala si cea de acum. Te-a cam prins propaganda.

    Doamna Emilia Olescu, au fost cel putin 300 la BNR. Au confirmat asta mai multi colegi. Nu mai dezinformati ca jar mancati!

    1. Am mentionat in articol ca erau in jur de 100 "la inchiderea editiei". La ora respectiva, eu am vorbit cu cei prezenti acolo. De asemenea, un coleg al nostru a fost la fata locului.

      Multumesc! 

      D-na Olescu, atentie la limbajul falsului Cristian Dan! Se repeta povestea cu substituirea. Participantii spun si ei ca au fost in jur de 120 de persoane.

      In alta ordine de idei, chiar nu-i puteti bloca pe acesti postaci bancari care jignesc, folosesc un limbaj vulgar, se substituie altor persoane, practica o propaganda mizera? Nu ma refer la cititorii care au opinii diferite, dar care se comporta civilizat si incearca sa-si argumenteze cat de cat pozitia.

      Eu sunt din cei care am procedat la numararea participantilor ,,bob cu bob,,si am fost 150,fara a numara si copiii

      Mai anonimule ,ori ai tras pe nas,ori ai buba la cap,.Cristian Dan este la fel de real ca si mine.Tu te ascunzi su anonimatpt.ca esti in solda unora,e bine asa,adversari de genul tau,ne fac viata mai amuzanta.

      Inseamna ca nu sunt prea multi perdanti in CHF; n-ar fi trebuit sa lipseasca unul la "intrevederea" cu X arescu. 

    Mugurel dezinformeaza ca de obicei. Nu a venit nimeni de la BNR sa discute sau sa ia vreo cerere, la niciun miting din fata BNR-ului. Sa isi dea demisia pentru ca a distrus aceasta tara!

    1. Ce prost esti, mugurel batranel! Pai tu asta ai inteles, ca o sa xcoboare sa vorbeasca cu grecoaica grasuta cu falci sau cu avocatul vietii, imbogatitul din necazuri Piperea?

      Ce vrei sa spui, kolo, cobora din cer?! Cu limbajul asta nu faceti (sunteti mai multi in echipa) decat sa ii provocati incontinuu pe clienti, iar bancilor sa le faceti un deserviciu, pentru ca un observator neutru va fi dezgustat.

      Mai accident genetic ce ai tu cu Grecii??? Eu,la fel ca Andreea simulti altii am singe de grec,insa iubim Romania si suntem mult mai romani decit tine,care esti un ,,NEICA NIMENI,,!!!

      Mai Kolo S de prostie, de ce sa nu coboare ca doar nu e vreo divinitate, ceva...? Daca e atat de capabil sa raspunda unde sunt banii din devalizarile bancilor si Maria - Sa unde se afla cand altii le devalizau. Or asta nu te intereseaza cap sec?

      Si cui ii pasa de banci? Pai ideea e sa le fie mai bine consumatorilor nu camatarilor. Si sa va fie rusine celor veniti din Fanar sa puna jugul pe poporul roman! Se vede dupa barbiile duble si dupa falci ca grecilor din Romania le merge bine. ATE, Bancpost, Alfa, Cristoforidis, etc.

    Bancile au angajati care nu vor sa gaseasca o solute acceptabila atat pentru client cat si pentru banca.Ei spun ca negociaza cu clientii dar nu este adevarat, ei vin si impun clientilor anumite reguli si de cele mai multe ori clientul nu are de ales si este obligat sa le accepte cu toate ca este ingropat mai tare in prapastie. Bancherii ar trebui sa fie educati in felul cum sa se comporte cu clientii si la bine si la greu.

    1. Acum sa fim seriosi, cum sa faca asta cand din comisioanele si dobanzile noastre, ei au salarii de mii de euro lunar?!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb