Protocol de colaborare între FRC şi ADAA

S.B.
Comunicate de presă / 22 decembrie 2022

Protocol de colaborare între FRC şi ADAA

Fondul Român de Contragarantare SA (FRC) a semnat cu Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton - ADAA un protocol de colaborare şi promovare comună a activitaţilor lor şi a programelor guvernamentale cu scopul diseminării informaţiilor utile în rândul antreprenorilor şi beneficiarilor individuali de finanţări, deopotrivă, potrivit unui comunicat remis astăzi redacţiei.

Prin acest protocol de colaborare, părţile iniţiază şi participă la acţiuni proprii şi comune de promovare, atât la nivel local, regional, cât şi la nivel naţional, cu scopul creşterii nivelului de informare în rândul reprezentanţilor sectorului antreprenorial românesc cu privire la accesul la finanţările disponbile, precum şi a condiţiilor şi criteriilor de accesare ale acestora.

Alin Văleanu, Preşedinte Directorat FRC, a declarat: "Anul 2022 a însemnat pentru FRC revitalizarea activităţii şi reactivarea imaginii instituţiei şi a rolului acesteia de partener al statului în programele guvernamentale destinate atât persoanelor juridice cât şi beneficiarilor individuali. FRC acordă garanţii în numele şi în contul statului în componentele Innovation şi Garant Construct aflate sub umbrela IMM Invest Plus, precum şi în două programe naţionale de creditare cu dobândă şi comisioane subvenţionate de stat destinate tinerilor: Student Invest şi Family Start, derulate de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, toate acestea fiind posibile prin reţeaua băncilor partenere".

La rândul său, Andreea Negru, fondatoare ADAA, consideră :"Parteneriatul dintre instituţii financiare de prestigiu precum FRC şi organizaţiile nonprofit care au ca principal scop promovarea exemplelor de bune practici, cum este cazul ADAA, este necesar pentru că, doar împreună, putem să contribuim la construcţia unui climat economic propice derulării afacerilor. Antreprenorii sunt parteneri de încredere ai programelor FRC, iar schimbul de informaţii precum şi activitătile comune ne vor da posibilitatea de informare continuă şi diseminare de informaţii către comunităţile de business şi publicul larg ce vizează folosirea de produse puse la dispoziţie de FRC prin intermediul instituţiilor de credit participante în programele guvernamentale".

FRC are experienţa şi resursele pentru a sprijini accesul IMM-urilor la finanţare. Instituţia acordă garanţii în nume şi cont stat în programe destinate sectorului IMM, precum şi contragaranţii din fonduri proprii la garanţiile pentru împrumuturi bancare reducând astfel costul total cu finanţarea pentru antreprenorii români.

"De asemenea, echipa FRC a construit produse de garantare adaptate nevoilor beneficiarilor individuali şi, împreună cu Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, oferă oportunităţi de finanţare pentru tineri cărora, prin programele Student Invest, respectiv Family Start, le sunt acordate credite cu costuri subvenţionate pentru educaţie şi sprijin la începutul vieţii de familie. Astfel, împreună le creăm şi susţinem viitorul." a declarat Andreia Surcel, membru al Directoratului FRC

"Consider o prioritate informarea constantă, crearea de conţinut, comunicare şi co-branding atât pentru ADAA cât şi pentru FRC care se adresează întregii comunităţi de afaceri din România, beneficiari reali ai programelor guvernamentale. Astfel de parteneriate au menirea de a întări încrederea în instituţiile financiare specializate şi antreprenorii români pentru funcţionarea sustenabilă a pieţei financiare din România", a precizat vicepreşedintele ADAA, Florina Manea.

"Demersurile actuale ale FRC de a colabora cu mediul asociativ din România sunt în beneficiul sectorului IMM, în ansamblu, iar acţiunile comune de comunicare permit diseminarea informaţiilor despre oportunităţi de finanţare în beneficiul antreprenorilor autohtoni, pentru o creştere inteligentă, sustenabilă şi favorabilă coeziunii economice, crearea de noi locuri de muncă, productivitate, competitivitate, cercetare, dezvoltare şi inovare, precum şi perspective de internaţionalizare a afacerilor româneşti, a afacerilor mici cu capitalizare medie de piaţă, inclusiv prin susţinerea cheltuielilor de promovare la export a produselor şi serviciilor acestora. " a adăugat Stere Farmache, membru al Directoratului FRC.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb