PROTOCOL DE COLABORARE ÎNTRE ME, CCIR ŞI UCCBR Vosganian: "Suntem pregătitiţi să promovăm investitorul român în străinătate"

F.A.
Companii / 2 iulie 2013

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian a semnat, astăzi, împreună cu preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihail M. Vlasov, şi preşedintele Uniunii Camerelor de Comerţ Bilaterale din România (UCCBR), Nasty Marian Vlădoiu, Protocolul de colaborare între ME, CCIR şi UCCBR, se arată într-un comunicat de presă.

Protocol de colaborare are în vedere crearea unui parteneriat în scopul asigurării unui schimb de informaţii şi organizării, în comun, de evenimente pentru promovarea exporturilor româneşti, susţinerii dezvoltării companiilor din România, sprijinirii dezvoltării societăţilor economice în special în domeniul internaţionalizării acestora, dezvoltării exporturilor şi a relaţiilor economice externe.

Ministrul Varujan Vosganian a apreciat că prin acest protocol s-a reuşit crearea unui model de guvernare care îmbină responsabilitatea publică cu cea privată, iar esenţa documentului constă în utilizarea reprezentanţelor comerciale ale Camerei de Comerţ si Industrie a României şi ale Uniunii Naţionale a Camerelor de Comerţ Bilaterale. "Oferim reprezentanţilor acestor Camere de Comerţ un statut similar cu cel al angajaţilor din cadrul reprezentanţelor economico-comerciale ale ME şi este din partea noastră un gest de încredere pe care îl acordăm mediului de afaceri", a adăugat demnitarul român.

Printre priorităţile cuprinse în Protocol se numără definirea avantajului competitiv al României, conectarea ţării noastre cu pieţele emergente precum şi acţiuni comune pentru elaborarea strategiei de export.

"Suntem pregătitiţi astăzi să promovăm investitorul român în străinătate, să lansăm o nouă instituţie, cea a investitorului român în străinătate, de aceea reprezentanţii propuşi de Camerele de Comerţ sunt oameni de afaceri. Am făcut un pas înainte şi am găsit înţelegere la MAE - vom colabora cu consulii onorifici ai României care se găsesc peste tot în lume şi care sunt, în imensa lor majoritate, oameni de afaceri. Astfel, adăugând la aceştia, reprezentanţii Camerelor de Comerţ vom putea dubla practic reţeaua de ataşaţi comerciali pe care o avem", a precizat ministrul Vosganian.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb