Protocol de colaborare pentru dezvoltarea pieţelor energetice din România şi Ungaria

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 21 iunie 2018

Protocol de colaborare pentru dezvoltarea pieţelor energetice din România şi Ungaria

Reprezentanţii Asociaţiei Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER) şi cei ai Asociaţiei Furnizorilor de Energie Electrică şi Gaze Naturale (HETA) din Ungaria au convenit să încheie un protocol de colaborare pentru dezvoltarea pieţelor energetice din cele două ţări, care, în opinia celor două asociaţii, necesită nu numai implicarea autorităţilor în domeniul energiei, ci şi o cooperare între asociatiile furnizorilor.

Ion Lungu, preşedintele AFEER, a transmis, printr-un comunicat: "Întâlnirea cu delegaţia HETA şi cu preşedintele acestei organizaţii, domnul Balazs Felsmann, reprezintă un prim pas, prin care dorim să punem bazele unei cooperări regionale a asociaţiilor de profil. După ce vom semna protocolul cu colegii din Ungaria, ne dorim să extindem colaborarea şi cu cei din Cehia şi Slovacia, ţări cu care este cuplată piaţa de energie din România. Avem deja semnat un Memorandum cu Asociaţia Furnizorilor din Albania şi ne dorim să încheiem acorduri similare şi cu alte asociaţii de profil din regiune". Prin aceste protocoale, se urmăreşte schimbul de informaţii, experienţă, puncte de vedere şi bune practici în domeniul furnizării, dar si stabilirea şi susţinerea unor poziţii comune legate de domeniul comercializării şi furnizării de energie, conform comunicatului citat.

"Ne dorim ca, împreună, să continuăm dezvoltarea pieţelor interne şi realizarea unei uniuni energetice, cel puţin în zona noastră, încurajând şi stimulând principii precum competiţia corectă, transparenţa, protecţia mediului înconjurator, creşterea sustenabilă, responsabilitatea socială şi managementul etic", a mai spus Ion Lungu.

În cadrul conferinţei "Energy Tranding Central and South Estern Europe", din Budapesta, unde o sesiune a fost dedicată României, s-a discutat despre susţinerea producţiei de energie din surse regenerabile prin schema certificatelor verzi sau printr-un alt model de piaţă, precum şi despre viziunea Guvernului de la Bucureşti privind tranzacţionarea produselor non-standard pe piaţa angro de energie.

De asemenea, au avut loc discuţii despre un posibil nou model al pieţei de energie electrică în Europa, mai ales prin prisma noii legislaţii comunitare privind energia curată. Dezbaterile s-au concentrat şi pe impactul pe care producţia intermitentă de energie din surse regenerabile, descentralizarea producţiei şi a stocării de energie ori reţelele inteligente îl vor avea asupra pieţelor energetice din estul Europei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb