Prutul SA Bucureşti împrumută 20 mil. euro pentru investiţii şi finanţarea activităţii

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 iunie 2007

Producătorul de ulei Prutul SA Galaţi, ce deţine 97,5% din capitalul social al Prutul SA Bucureşti, a hotărât aprobarea a două credite în valoare totală de peste 20 de milioane de euro, bani ce vor fi folosiţi pentru investiţii şi pentru finanţarea activităţii, potrivit unui anunţ al companiei.

Prutul SA va contracta iniţial un credit de 19 milioane de euro pentru finanţarea activităţii curente, împrumut care va fi garantat cu ipoteci şi gajuri pe active fixe. Acţionarii au mai decis contractarea şi unui al doilea credit, în sumă de 1,1 milioane de euro, de la OTP Bank pentru realizarea unor investiţii la bazele şi silozurile din proprietatea societăţii. Potrivit companiei, împrumutul va fi restituit în termen de şapte ani.

În cadrul adunării generale din luna aprilie, acţionariii au mai decis şi închiderea a două puncte de lucru ale societăţii, una În Bucureşti, iar alta în comuna Bragadiru, judeţul Ilfov.

Acţionarul majoritar al companiei bucureştene este Prutul SA Galaţi care deţine 97,5% din capitalul social. Compania Prutul SA Galaţi a înregistrat în primul trimestru din 2007 o creştere a vânzărilor cu 81 % comparativ cu perioada similară din 2006 şi şi-a programat investiţii de 25 de milioane de euro pentru construirea unei fabrici de ulei şi biodisel.

Mărcile de ulei care au determinat creştere vânzărilor cu 81% sunt Picasol, Spornic şi Prutul. Pentru următorii trei ai, Prutul SA a programat investiţii de 25 de milioane de euro, pentru modernizarea capacităţilor de producţie existente în Galaţi, dar şi pentru construirea unei noi fabrici de ulei şi biodisel.

În 2006, Prutul SA a realizat o producţie de 25.000 de tone de ulei rafinat, iar până la sfârşitul acestui an intenţionează să depăşească 34.000 de tone, ajungând la o cotă de piaţă de 14 %. În prezent compania deţine, pe lângă fabrica de ulei de la Galaţi, opt capacităţi de depozitare a materiei prime în localităţile: Urleasca, Lacu Sărat, Lehliu, Călăraşi, Filiaşi, Mirceşti, Jijia şi Sarca. Prutul SA a realizat o cifră de afaceri de 49 de milioane de euro în 2006, cu 75 % mai mare comparativ cu cifra de afaceri de 28 de milioane de euro din 2005.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb