Prysmian deschide două noi fabrici în România şi Slovacia

C.I.
Ziarul BURSA #Companii / 27 iulie 2016

Grupul Prysmian, care activează în industria de cabluri şi sisteme pentru energie şi telecomunicaţii, va deschide două noi fabrici pentru producţia de cabluri de telecomunicaţii şi date în Europa. Fabricile sunt construite ca extensii ale fabricilor deja existente, situate la Slatina, în România, şi Presov, în Slovacia, şi urmează să fie deschise în lunile următoare. Ambele fabrici vor fi cele mai mari din Europa, pentru categoria lor, odată ce acestea vor atinge capacitatea deplină la începutul anului 2017.

Fabrica din Slatina şi-a început activitatea de producţie în anul 1973, cu producţia de cabluri pentru energie, înainte de introducerea primului modul de producţie a cablurilor cu fibre optice pentru reţelele centrale de transport şi de acces în anul 2009. După importante investiţii făcute în perioada 2013-2014, capacitatea totală de producţie anuală pentru cabluri optice a crescut la aproape 4.500.000 fkm. Odată cu noua investiţie de 22 de milioane de euro a companiei Prysmian, capacitatea de producţie a fabricii este prevăzută a ajunge la 8.000.000 fkm.

Fabrica din Presov a fost până în prezent dedicată producţiei de cabluri de date din cupru pentru soluţii multimedia, cu o capacitate actuală de peste 600.000 lkm pe an. După o investiţie de 21 de milioane de euro, capacitatea de producţie pentru cablurile din cupru va creşte şi se va adăuga producţia de cabluri de fibră optică pentru aplicaţii multimedia.

"Cu o istorie de producţie de aproape 140 de ani, Grupul Prysmian este una dintre cele mai mari companii de cabluri din Europa de Est, având şase unităţi de producţie localizate în România, Ungaria, Slovacia şi Republica Cehă", a declarat Francesco Fanciulli, CEO al Grupului Prysmian pentru Europa Centrală şi de Est.

"Investiţia în aceste noi fabrici face parte dintr-un plan important de a ne creşte capacitatea de producţie şi a consolida în continuare competitivitatea Grupului pe piaţa telecomunicaţiilor aflată în schimbare rapidă", a declarat Philippe Vanhille, Vice Preşedinte Senior al Diviziei Telecom a Grupului Prysmian, adăugând: "Multe schimbări au loc pe piaţa actuală a telecomunicaţiilor. Apar în mod constant noi jucători şi servicii, iar evoluţia în ce priveşte bandă largă este dinamică, în special în Europa".

Grupul Prysmian are o experienţă de aproape 140 de ani, vânzari de aproximativ 7,5 miliarde de euro în anul 2015, peste 19.000 de angajaţi în 50 de ţări şi 88 de fabrici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb