PSD a depus o solicitare pentru revocarea lui Niculae Bădălău din funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi

V.G.
Politică / 28 noiembrie 2022

Sursă Foto: Facebook - Niculae Badalau

Sursă Foto: Facebook - Niculae Badalau

Purtătorul de cuvânt al PSD, Ştefan Radu Oprea, a anunţat că social-democraţii au depus, astăzi, către Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, o solicitare pentru declanşarea procedurii de revocare din funcţia de membru şi vicepreşedinte al Curţii de Conturi a lui Niculae Bădălău, suspectat de către DNA de dare de mită, deoarece nu a existat o demisie a acestuia, transmite News.ro.

"Am depus o solicitare către Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru declanşarea procedurii de revocare din funcţia de membru şi vicepreşedinte al Curţii de Conturi a domnului Nicolae Bădălău. Astăzi dimineaţă am solicitat demisia domnului Bădălău din funcţia de vicepreşedinte pentru că noi, PSD, considerăm că este cea mai rapidă formulă prin care credibilitatea Curţii de Conturi nu va fi afectată. Dar pentru că nu am văzut o reacţie asupra demisiei, am decis depunerea acestei solicitări pentru procedura de revocare a domnului Bădălău din funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi", a afirmat Ştefan Radu Oprea, astăzi la Parlament.

Chestionat despre demersul similar al USR în ceea ce priveşte revocarea din funcţie a lui Niculae Bădălău, Oprea a precizat că este o acţiune demagogică, deoarece USR are primari sau oameni în funcţii publice cu probleme de integritate sau penale, însă îi protejează, uitând de "Fără penali în funcţii publice".

"Cererile sunt către Birourile permanente reunite sau cel puţin aşa ar trebui să fie procedură. Din punctul meu de vedere, solicitarea USR este una demagogică pentru că, spre deosebire de PSD, ei zilele acestea au făcut scut în partea celor care au probleme de integritate sau probleme penale. Pot să dau exemplele primarului Clotilde Armand, primarul de la Braşov Allen Coliban, primarul Bacăului Lucian Stanciu Viziteu, etc. Lista la ei este foarte lungă de oameni care sunt în funcţii şi care au probleme fie de integritate, fie de natură penală, iar USR a înţeles să îi apere pe aceştia, uitând de "Fără penali în funcţii publice", a explicat Oprea.

Fostul senator PSD, Niculae Bădălău, vicepreşedinte al Autorităţii de Audit a Curţii de Conturi, care a fost reţinut de DNA pentru dare de mită şi trafic de influenţă, a fost arestat preventiv, astăzi, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti. Instanţa a admis propunerea DNA de arestare preventivă a lui Niculae Bădălău, măsura fiind dispusă pentru 30 de zile.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând din 27 noiembrie, a lui Niculae Bădălău, la data faptelor consilier de conturi în cadrul Curţii de Conturi a României şi vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul aceleiaşi instituţii, pentru dare de mită, în formă continuată, şi trafic de influenţă, şi a unei persoane fizice, reprezentant al unei societăţi comerciale, pentru dare de mită, a anunţat, ieri seară, DNA.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Trebuia de mult zburat din partid, stiati ce fel de om e, sau ati fost socati cand ati aflat?

    Oricum, stia o tara intreaga...si mai sunt multi ca el prin partide.

    Au uitat repede cum strigau toti -reforma! 

    Încet,încet, PSD sub Ciolacu reacționează corect și prompt! E de remarcat.Felicitări !

    1. Esti nebun? Orb? Aia sunt o apa si-un pamant. Toti la fel. Si PNL.

    Va dati seama la ce nivel e PSD-ul daca noi ne minunam ce baieti buni sunt ca au dat-o afara pe mumia aia de Badalau? Poate doar copilul femeii de serviciu din Parlament sa nu fi stiut ca asta e un corupt…

    Si PNL ul e cum e, dar PSD e la ani lumina in materie de hotie… 

    1. Cooorect!

    Acest ghertoi imbuibat cu o avere enorma este prototipul hotului care vrea si functie. Partidul stie ca e corupt dar e coruptul lor si ii da functie. Desi a lucrat numai la stat are milioane de euro. Fiu su cumpara ceasuri de site de mii cadou. Aroganta maxima. Din ce bani? Dun furaciunile lor de clan mafiot. Astept randul lui Paul Stanescu, Olguta Vasilescu, Firea Gabriela, Alina Gorghiu, Iulian Dumitrescu si toate nulitatile politice. La brutariiiieee!

    La ASF Curtea de costuri nu a gasit nimic nimic. Totul curat si uscat. Ca intre collegi doar nu era sa Il amendeze Badalau pe fratele lui Marcu si pe odioasa baba Dascalu. Bombonelul Busuioc inchide si el un ochi si il acopera pe pretenarul Marcu. Nu pentru mult timp. Tic-tac, tic-tac.

    Crede cineva ca pana acum nimeni nu a de stiut hotiile acestui PSD-ist de frunte. Dragnea si Dancila si acum Ciolacu nu au stiut ce a facut si ce facea acesta.

    Crede cineva ca ei nu au stiut de averile familiei lui, a ficei si fiului si de unde provin milioanele de euro? 

    Au stiut, cu totii din fruntea PSD- ului au luat partea lor si l-au acoperit si promovat acolo unde se gasea robinetul hotiei lor. Unde oare poate fi pozitionat un hot decat vicepreşedinte al Autorităţii de Audit a Curţii de Conturi.

    Trebuie vazut cum a fost promovat acesta acolo ca in mod sigur tot prin coruptie si mita.  

    1. Vicepreşedinte al Autorităţii de Audit a Curţii de Conturi, prin vicepresedinte la ASF, presedintele la ASF.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb