PSD, DESPRE OUG PRIVIND REFORMA ÎN SĂNĂTATE "Propaganda PNL vrea să justifice privatizarea mascată a sănătăţii. "

C.B.
Politică / 7 februarie 2020

"Propaganda PNL vrea să justifice privatizarea mascată a sănătăţii. "

PSD critică din nou Guvernul în legătură cu OUG privind reforma în sănătate, susţinând că, prin afirmaţia conform căreia pacienţii nu vor plăti nimic indiferent dacă se tratează într-un spital de stat sau privat, propaganda PNL vrea să justifice privatizarea mascată a sănătăţii.

Făcând apoi trimitere la comunicatul clinicilor private în care acestea anunţă că nu mai încheie contracte cu CNAS, îi acuză pe liberali că nu ştiu regula de bază a economiei de piaţă, care spune că mediul privat urmăreşte profitul, nu numai acoperirea costurilor.

"Pacienţii NU vor plăti nimic dacă vor alege să se trateze într-un spital de stat sau într-unul privat" susţinea propaganda PNL, ca să justifice privatizarea mascată a Sănătăţii", afirmă PSD, referindu-se la comunicatul emis de Ministerul Sănătăţii, care dă asigurări că "prin modificarile aprobate marţi, pacienţii nu vor plăti nimic daca vor alege să se trateze într-un spital privat sau într-unul de stat, iar numărul vieţilor salvate va fi în creştere" şi că "nu se privatizează niciun serviciu medical".

"La o zi distanţă, chiar clinicile şi spitalele private spun că acest lucru este o iluzie", remarcă social-democraţii, după ce Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private, care reprezintă, printre altele, clinicile Medlife, Sanador, Regina Maria, Polisano, Monza, Medicover, Ponderas, Synevo, a anunţat joi că ia în calcul să nu mai semneze contracte anuale cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate care permit decontarea serviciilor medicale în privat.

PSD subliniază că regula de bază a economiei de piaţă spune că mediul privat urmăreşte profitul, nu numai acoperirea costurilor.

"Doar liberalii nu ştiu asta!", comentează PSD

"Aşa cum HABAR NU AU că adoptarea unei OUG fără avizul Consiliului Legislativ este ilegală", conchid ei., în condiţiile în care Victor PŞonta a făcut public un document al Consiliului Legislativ adresat secretarului general al Guvernului, în care afirmă că "OUG privind reforma în domeniul sănătăţii a fost primită pentru aviz în 5 februarie, dată la care Guvernul a fost demis în Parlament".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Da de ce nu explicati clar populatiei ca privatul isi alege ce trateaza si ce refuza si ca pacientul nu merge doar cu bani lui ,doar cu cat a cotizat el la sanatate , urgentele le platesc cei ce merg la privat parca sistemul de sanatate e unul solidar si cine stabileste cat profit e de ajuns pt privat

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb