PSD nu este de acord cu taxarea prosumatorilor de energie din surse regenerabile

G.D.
Politică / 5 decembrie 2022

PSD nu este de acord cu taxarea prosumatorilor de energie din surse regenerabile

PSD nu este de acord cu introducerea unei taxe pentru energia auto-produsă din surse regenerabile, conform unui comunicat al PSD. Chiar dacă s-ar aplica din 2026, o astfel de măsură ar avea ca efect descurajarea investiţiilor în acest domeniu, ceea ce contravine obiectivelor României de a dezvolta surse alternative de energie electrică.

Potrivit sursei citate, PSD consideră că, în actualul context economic, statul trebuie să încurajeze gospodăriile şi IMM-urile care pot face investiţii în sisteme de producţie de energie regenerabilă, pentru acoperirea consumului propriu şi, eventual, pentru livrarea surplusului în sistemul energetic naţional.

Ca atare, atunci când ordonanţa de urgenţă va ajunge în dezbaterea parlamentară, PSD va depune amendamente pentru înlăturarea prevederilor care descurajează investiţiile din acest sector şi va solicita o dezbatere în regim de urgenţă, astfel încât modificările să fie aprobate înainte de expirarea termenului în care trebuie emise normele de aplicare.

PSD subliniază că Directiva Europeană 2018/2021, care a stat la baza Ordonanţei de urgenţă, nu are un caracter imperativ în privinţa taxării prosumatorilor. Această măsură este lăsată la latitudinea statelor membre, deci nu poate fi invocată ca obligaţie pentru introducerea unei astfel de reglementări în România. De altfel, proiectul pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Energiei nu conţinea noţiunea de taxare a prosumatorilor la Art. 19, alin. (3) - modificarea fiind făcută de această instituţie cu puţin timp înainte de introducerea actului normativ în şedinţa de govern, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. psd nu este de accord la nivel declarativ , dar nu face nimic faptic sa combata . este complice la multe legi nefavorabile oamenilor cu pnl . psd , pnl , udmr , usr aceiasi mizerie !

    Ipocritilor.voi ce faceati in guvern can s-a votat.Gluga de coceni ,va tine poporul ,pe bani grei in guvern si voi uneltiti inpotriva lui.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb