PSV Company, fosta Petromservice, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

I.S.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 11 noiembrie 2016

PSV Company, fosta Petromservice, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

Sorin Mihai, fostul director general, a fost şi el deferit justiţiei

Societatea PSV Company SA (fosta Petromservice SA) a fost trimisă astăzi în judecată pentru evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani, împreună cu Sorin Mihai, fostul director general executiv şi membru în Consiliului de Administraţie al companiei, care este acuzat de evaziune fiscală în formă continuată, potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

În acelaşi dosar, au mai fost trimişi în judecată Gheorghe Şupeală, fost membru în Consiliul de Administraţie şi director general executiv al Petromservice, Zizi Anagnastopol , fost director economic, respectiv director financiar al societăţii, Tatiana Dinu, fost administrator de fapt şi de drept al SC Card Vision Media SRL, Mariana Iordăchescu, fost reprezentant al unei societăţi comerciale, Laszlo Gyõrgy Kiss, fost reprezentant al unei societăţi comerciale, şi Ionuţ-Adrian Eftime, aflat în prezent în stare detenţie. Aceştia sunt acuzaţi de evaziune fiscală în formă continuată, spălare de bani sau complicitate la evaziune fiscală.

De asemenea, alături fosta Petromservice, au mai fost deferite justiţiei şi Alexandra International Enterprise Fund SRL, pentru spălare de bani, complicitate la evaziune fiscală şi la spălarea banilor, precum şi firmele Boaz Active SRL şi Card Vision Media SRL, pentru complicitate la evaziune fiscală.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: "Inculpaţii Mihai Sorin, Şupeală Gheorghe şi Anagnastopol Zizi, în calitate de reprezentanţi ai SC Petromservice SA (actuala SC PSV Company SA), au creat şi au implementat un mecanism infracţional constând în aceea că se înregistrau în evidenţele contabile ale firmei şi se declarau la fisc cheltuieli care nu aveau la bază operaţiuni reale. În perioada 2006-2008 sumele declarate nejustificat au totalizat 50.357.919 lei. Majorarea artificială a cheltuielilor determina reducerea obligaţiilor fiscale pe care firma le plătea statului, prin urmare a rezultat că firma s-a sustras de la plata unei sume importante la buget, în valoare de 6.802.669 lei".

Potrivit anchetatorilor, cheltuielile declarate consemnau achiziţii fictive de servicii de la mai multe societăţi comerciale controlate de ceilalţi inculpaţi, printre care şi SC Alexandra Internaţional Enterprise Fund SRL, SC Card Vision Media SRL şi SC Boaz Active SRL.

DNA susţine: "În cazul unora dintre aceste operaţiuni, inculpaţii Supeală Gheorghe şi Anagnastopol Zizi au beneficiat de ajutorul inculpatului Eftime Ionuţ Adrian care a intermediat încheierea unora dintre contractele de achiziţii fictive de servicii. Mai mult, pentru a da o aparenţă de legalitate a activităţii evazioniste şi pentru a disimula originea ilicită a banilor, inculpatul Şupeală Gheorghe a dispus transferul din conturile SC Petromservice SA (actuala SC PSV Company SA) în conturile SC Alexandra International Enterprise Fund SRL a sumei de 2.782.200 lei, ce reprezintă contravaloarea unora dintre aceste achiziţii fictive".

Ulterior, prin intermediul aceleiaşi societăţi comerciale, Gheorghe Şupeală şi-a asigurat produsul infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor prin achiziţionarea unui imobil cu suma de 2.221.217 lei (631.000 euro), imobil care a fost folosit în scop personal, mai arată procurorii.

Potrivit DNA, inculpaţii au creat bugetului de stat un prejudiciu în valoare de 6.8 milioane de lei, sumă cu care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) s-a constituit parte civilă în cauză.

Anchetatorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile ce aparţin inculpaţilor.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb