PUBLICIS - cifră de afaceri de 5 miliarde de dolari

A.S.
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 7 februarie 2005

Publicaţia Fortune a decis: Publicis este compania cu cei mai fericiţi angajaţi

Compania Publicis este, în prezent, un colos mondial cu 35.000 de oameni angajaţi în 109 ţări şi cu o cifră de afaceri anuală ce depăşeşte 5 miliarde dolari. Maurice Levy a preluat compania în anul 1996, după moartea fondatorului Bleustein-Blanchet. Levy a achiziţionat pînă în prezent 55 de companii, inclusiv Saatchi & Saatchi şi Leo Burnett. În prezent, membrii familiei Publicis creează reclame pentru nume ca: Renault, Sony, Allied Domecq, Phillip Morris, Coca-Cola, Nestle, Kellogg şi Johnson & Johnson.

În ciuda extinderii, Maurice Levy a decis să păstreze tiparele unei agenţii mici din Franţa: "Faptul că provenim dintr-o agenţie franceză mică ne-a protejat valorile culturale de toate tendinţele mai mult sau mai puţin distructive apărute la nivel mondial". Agenţiile membre sînt încurajate să îşi menţină propriile valori culturale, dar pe toate le leagă o viziune globală stabilită în Paris. Publicis este una din cele patru conglomerate publicitare care a semnat Global Compact, o declaraţie ce cuprinde nouă valori sociale, precum drepturile omului, protecţia mediului şi altele. De asemenea, compania serveşte drept agenţie pro bono pentru Fondul Global, organizaţie angajată în lupta împotriva SIDA, tuberculoză şi malarie.

O dată pe an, Publicis organi-zează un teambuilding de cîte patru sau cinci zile pentru angajaţi. Destinaţia anului trecut a fost Senegal, iar cea de acum doi ani, Marakesh. Dar ceea ce apreciază angajaţii cel mai mult este faptul că încă din prima zi le sînt acordate responsabilităţi pe principiu de încredere.

O parte din aceste valori culturale se datorează exclusiv originii pariziene. Una dintre aripile clădirii de trei etaje cu structura de sticlă găzduieşte Le Drugstore, un mini-complex în care se găsesc delicatese culinare, o librărie, un stand cu ziare şi reviste ce provin din 30 de ţări, un magazin de trabucuri şi vin, o staţie radio, un studio de fotografie, o farmacie, o braserie şi un restaurant.

Primul lucru pe care îl zăreşti atunci cand păseşti în clădirea Publicis situată pe bulevardul Champs-Elysees este o fotografie impunătoare a unui domn în etate ce zîmbeşte. Acesta este Marcel Bleustein-Blanchet, fondator al agenţiei ce ocupă poziţia a patra la nivel mondial. Atunci cînd a pornit afacerea în 1926, tatăl său, negustor de mobilier, i-a spus: "Să înţeleg că te-ai hotărît să vinzi aer".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb