Puterea şi opoziţia se luptă în premieri acuzaţi de "probleme la dosar"

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 8 noiembrie 2012

Cu o lună înainte de alegeri, puterea şi opoziţia au lansat o dezbatere aprigă în ceea ce priveşte numele viitorului premier. Cum în politica autohtonă "blana ursului din pădure" este o marfă care se vinde foarte bine, nu este de mirare că înainte să prezinte strategii concrete de redresare a situaţiei economice, proiecte politice pe termen mediu şi lung, politicienii se luptă pentru funcţii pe care încă nu au dobândit dreptul să şi le dispute. Disputele pe seama numirii viitorului prim ministru sunt contraproductive atât timp cât ambii posibili premieri, Victor Ponta şi Adriean Videanu, sunt acuzaţi încrucişat de diverse forme de hoţie, de la plagiaturi subtile până la contracte oneroase. Pentru posibilii investitori, astfel de caracterizări sunt menite să ridice semne de întrebare în privinţa şanselor de reuşită a unei afaceri pornite într-o ţară guvernată de un politician asupra căruia planează astfel de suspiciuni.

Declaraţia lui Vasile Blaga, cum că Adriean Videanu ar fi un posibil premier al ARD, a stârnit o adevărată furtună. Victor Ponta a contrat vehement pe această temă: "În ţara hoţilor, unde îl propun? Nu, cred că domnul Blaga, deşi nu pare, are simţul umorului. Totuşi nu facem < hoţi-land > aici, ca să-l punem pe domnul Videanu. Doamne fereşte, păi nu ne-a furat destul până acum? Asta ar mai lipsi. Repet, cred că a fost o glumă a domnului Blaga, cred că nu vorbea serios. La cum ar arăta bugetul conform propunerilor ARD aproape că îmi vine să-l las pe Blaga la guvernare. Pe domnul Videanu, nu, pentru că e în stare să fure cele 11 miliarde ca la borduri. Nu vrem să intrăm cu ARD într-un concurs demagogic. La minciuni gogonate nu-l bate nimeni pe Videanu, nu vreau să intrăm în conurenţă". Copreşedintele ARD, Vasile Blaga, a declarat că Adriean Videanu ar putea fi una dintre propunerile ARD pentru funcţia de prim-ministru, arătând însă că alianţa nu a luat o decizie pe această temă: "Da, Adriean poate fi una dintre propunerile noastre. Noi nu ne-am decis, nu vrem să vindem pielea ursului din pădure. Ne-am propus un scor care să ne permită să fim la guvernare, în jur de 30%". Aşa cum era de aşteptat, răspunsul dinspre ARD nu a întârziat să apară. Consilierul prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, repune pe tapet problemele de reprezentativitate externă ale unui premier acuzat de plagiat: "Eu nu-l văd pe Victor Ponta premier. Din cauza problemelor pe care şi le-a creat singur. Ştiind şi atmosfera din PSD, pot să dau ca 100% sigur acest lucru. Poţi să-l pui premier, dar patru ani nu va avea nicio uşă deschisă la Bruxelles. Nici socialiştii nu sunt încântaţi de plagiatul lui. Şi ei îşi dau seama că e o povară ca imagine. E posibil ca într-o discuţie între preşedinte şi oameni din PSD să rezulte că au aceleaşi puncte de vedere. Că domnul Ponta are problema plagiatului - în occident e fatal acest schelet din dulap - şi credibilitatea făcută praf. Vine Liviu Dragnea, Miron Mitrea, vor şi ei, Mircea Geoană. Nu cred că majorităţile stau într-o persoană".

Până la numirea premierului, mai trebuie parcursă o campanie electorală, care poate oferi destule surprize, inclusiv să pună partidele în faţa necesităţii semnării unor alianţe post-electorale "împotriva naturii".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. E bun Videanu !

    Uitativa cate borduri a bagat pe gat bucurestenilor ! 

    Cum a furat carierele de marmura ! 

    Cu a dus Oltchimul, Hidroelectrica, s.a.m.d. aproape in faliment ! 

    Cum a furat terenul(Marmura) de la FMOA ! 

    E bun !

    Stie sa fure ! 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb