Putin acuză Occidentul că vrea "să termine" Rusia

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 februarie 2023

Putin acuză Occidentul că vrea "să termine" Rusia

Liderul rus şi-a scos ţara din Tratatul privind reducerea armelor nucleare strategice cu SUA

Rusia a dorit să rezolve conflictul din Ucraina pe cale paşnică, dar ţările occidentale au pregătit un "scenariu diferit" pe la spatele ei, a declarat ieri preşedintele rus Vladimir Putin în discursul său despre starea naţiunii, susţinut cu trei zile înaintea împlinirii unui an de la invazia pe care a declanşat-o împotriva Ucrainei, la 24 februarie, relatează Reuters şi AFP.

Discursul a venit la o zi după ce preşedintele american Joe Biden a făcut o vizită-surpriză la Kiev şi a condamnat atacul "brutal" al Moscovei asupra unei ţări suverane.

"Vorbesc într-un moment dificil şi cheie pentru Rusia, într-o perioadă de schimbări cardinale peste tot în lume", a declarat Putin în alocuţiunea rostită în faţa elitei politice a ţării şi a unor militari care au luptat în Ucraina, acuzând Occidentul că utilizează acest conflict ca să "termine" Rusia.

Putin a mai spus că occidentalii poartă "responsabilitatea" pentru escaladarea situaţiei în Ucraina şi între Moscova şi Occident, notează Agerpres.

"Elitele din Occident nu-şi ascund obiectivul: să provoace o înfrângere strategică Rusiei, adică să termine cu noi odată pentru totdeauna", a declarat Putin, menţionând: "Responsabilitatea pentru instigarea conflictului ucrainean şi pentru victimele acestuia revine în întregime elitelor occidentale. Occidentul sprijină forţele neonaziste din Ucraina ca să consolideze un stat antirus la frontiera cu Rusia".

Putin s-a declarat hotărât să continue campania din Ucraina, în timp ce armata sa se confruntă cu probleme de luni de zile pe câmpul de luptă, în pofida mobilizării a sute de mii de rezervişti.

"Pentru a asigura securitatea ţării noastre, pentru a elimina ameninţările venite din partea regimului neonazist existent în Ucraina după lovitura de stat din 2014, s-a decis desfăşurarea unei operaţiuni militare speciale. Şi noi vom rezolva pas cu pas, minuţios şi metodic, obiectivele care stau în faţa noastră", a spus liderul rus, mulţumind, totodată, "întregului popor rus pentru curajul său".

Putin, despre sancţiuni: "Occidentul nu a ajuns la nimic şi nu va ajunge la nimic"

Referindu-se la sancţiunile internaţionale care au lovit Rusia din cauza invadării Ucrainei, Putin a apreciat că Occidentul "nu a ajuns la nimic şi nu va ajunge la nimic", în timp ce economia rusă a rezistat mai bine decât anticipau experţii.

"Ţările occidentale vor să facă poporul rus să sufere, dar calculele lor nu s-au concretizat. Economia şi managementul Rusiei s-au dovedit a fi mult mai mai puternice decât au crezut. Am asigurat stabilitatea situaţiei economice, am protejat cetăţenii", a spus liderul rus, adăugând: "Occidentul a eşuat în destabilizarea societăţii noastre".

Totodată, Putin a afirmat: "Am început deja şi vom continua să punem în aplicare un program de anvergură pentru redresarea şi dezvoltarea socio-economică a noilor subiecţi ai Federaţiei (teritoriul anexat al Ucrainei). Vorbim de relansarea întreprinderilor şi a locurilor de muncă în porturile Mării Azov, care a devenit din nou o mare interioară a Rusiei, construind noi drumuri moderne, aşa cum am făcut în Crimeea".

Rusia a ieşit din New START

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, ieri, că Rusia îşi suspendă participarea la tratatul New START (Noul START, Tratatul privind reducerea armelor nucleare strategice) cu Statele Unite, care limitează arsenalele nucleare strategice ale celor două părţi, conform Reuters, dpa şi AFP.

Putin a afirmat: "Nicio ţară din lume nu are atât de multe baze militare în străinătate ca SUA. Sunt sute în întreaga lume. Întreaga lume le-a văzut retrăgându-se din acordurile fundamentale privind armamentul, inclusiv Tratatul privind forţele nucleare cu rază intermediară. Ele au rupt unilateral acordurile fundamentale care menţin pacea mondială. De ce au făcut asta? Doar pentru că au putut. Sunt obligat să anunţ că Rusia îşi suspendă participarea la tratatul privind armele strategice ofensive.

Tratatul New START a fost semnat la Praga, în 2010, a intrat în vigoare la 5 februarie 2011 şi a fost prelungit în 2021 cu cinci ani, imediat după ce preşedintele american Joe Biden şi-a preluat mandatul.

Tratatul limitează arsenalele nucleare ale Statelor Unite şi Rusiei la 800 lansatoare şi 1.550 de focoase de fiecare parte. Rusia are cel mai mare arsenal de arme nucleare din lume, de aproape 6.000 de focoase, potrivit experţilor. Împreună, SUA şi Rusia deţin în jur de 90% din numărul focoaselor nucleare la nivel global, suficiente să distrugă planeta de mai multe ori.

Opinia Cititorului ( 20 )

  1. Puin este un dement - moligofren si un criminal psihopat . Adimistratia de la moscova este aidoma lui putin ,in plus este sicorupta. .

    1. Daca Putin ii pupa in fund pe cei din UE, UK si SUA era cel mai bun. Nu ma isi apara interesele de UE, SUA si UK. Oricine ar face asa ceva doar romanilor le place sa fie pupuncuristi. Sa ne aducem aminte de SUA cand URSS a adus in CUBA rachete nucleare. Toti se apara nu stau si dorm, doar colonia doarme. Da ma la noi hotie, mafie, jecmanirea si saracirea populatiei cu acordul SUA si UE. 33 de ani de furaciuni si jecmanire a Romaniei. In 33 de ani am dat inapoi cu ani, eram mai dezvoltati in 89 decat acum. Au furat de nu au fost in stare in 33 de ani sa faca o autostrada care traverseaza Romania, spitale noi, scoli etc. Nimic, doar jaf si furaciune cu acordul SUA si UE.

      Nu tin parte Rusiei, dar trebuie sa mentionam ca URSS a dus rachetele in Cuba ca raspuns la rachetele aduse cu 6 luni inainte in Turcia...

      "Puin"?

      Esti idiot util al Vestului, pt bani sau din convingere? 

      Ai castigat azi 10 ruble!

      33 de ani pierduti! Ai fi putut sa-ti aduci contributia la construirea societatii socialiste mutilateral dezvoltata, ai fi devenit omul nou, ''tuns si frezat'' la creier.

      Ma uit peste textul tau si imi dau seama ca ai ramas asa...ce le-a venit nemtilor sa darame zidul Berlinului...altfel la umbra lui te-ai fi dus acum la colhoz si ai fi fost fericit. Ce ghinion! 

      Te-ai gasit tu sa faci teoria chibritului,fost propagandist comunist devenit propagandist capitalist.Ce sa-i faci,te-ai pliat dupa vremuri precum.un propagandist de cariera ce esti!

       

      Domnilor dar nu este asa de greu ;

      - un propagandist repeta lozinci (pro sau contra) 

      - un "ne-propagandist" mai vine si cu cate o idee/costatare/

      viziune care nu se incadreaza in narativa oficiala (de nici o parte)  

      Tu, ca asa-zis roman, ai castigat 30 de arginti!

    Doar cand doi se cearta mai afli ceva adevar. Altfel, primesti doar propaganda cu polonicul.

    1. Daca amandoi sunt criminali, nu afli nimib. Daca unul este criminal, atunci nu conteaza ce spune, pentru ca minciuna este o crima mai mica decat crima. Deci, proverbul se modifica astfel: cand doi se cearta, daca unu-i criminal, atunci mai ramane unul.

    Putin generalizeaza,SUA vor distrugerea Rusiei, a Chinei si a tuturor tarilor in general care nu le fac pe plac,care nu le sunt sclavi.L-au trimis pe Biden in Ucraina,om bolnav de dementa,l-au bagat la inaintare,doar ,doar l-or mierli rusii.Ce sa faca rusii cu el,poate doar sa-l duca intr-un azil de batrani.Cei care stau in spatele lui Biden sa-si arate fata,nu sa se ascunda ca niste sobolani,sa stim si noi pe cine sa blestemam.Nu se mai poate,razboaie peste razboaie,nu avem voie sa mai mancam carne,ne pun sa mancam insecte,aia nu,aia nu.Satanistii din spatele acestor decizii sa-si arate fata si ce ne doresc ei noua sa le dea bunul Dumnezeu lor.

    1. Aveti internet la Socola?

      Nebunii spun adevarul.Deranjeaza cumva ?

      Adevarul nebunilor este valabil numai pentru nebuni.

      Eventual si pentru copii. 

      Nu o mai da cotita,adevarul este adevar,acum daca te doare,asta este!

    Ce-i drept e drept.Au inconjurat rusia cu baze militare,iar ucraina e lovitura de berbece in usa...sa vedem cat rezista...usa sau berbecele

    1. Rezumat excelent,

      bravo 

      o fi din cauza ca federatia e atat de mare ca se intinde din europa pana in state?

    astept momentul aprilie-mai 2023 ca sa vad live cum arata o nucleara detonata la 2-3 km deasupra Kiev-ului

    Ucraina a gresit si greseste enorm in fata Romaniei... incepand de la preotii romani din Ucraina chinuiti si amenintati cu mitralierele si terminand cu asuprirea minoritatii romane din Ucraina sau cu distrugerea unui monument natural al lumii (Delta Dunarii) prin adancirea canalului Bastroe 

    Ucraina merita o nucleara in freza. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb