Putin şi Macron îndeamnă la salvarea acordului cu Iran

D.I.
Internaţional / 19 iulie 2019

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi omologul său rus Vladimir Putin au convenit joi, într-o convorbire la telefon, să "consolideze eforturile" în vederea salvării Acordului de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian, a anunţat Kremlinul, relatează AFP.

Cei doi preşedinţi au "subliniat faptul că acordul este un factor important în vederea asigurării securităţii în Orientul Mijlociu şi regimului neproliferării nucleare", într-o convorbire telefonică, la iniţiativa Franţei, potrivit Moscovei.

Ei au "notat importanţa consolidării eforturilor tuturor statelor interesate în păstrarea în totalitate a acordulu" încheiat la 14 iulie 2015.

Cei doi şefi de stat au abordat, de asemena, Războiul din Siria, iar Emmanuel Macron a acceptat invitaţia lui Vladimir Putin la marcarea a 75 de ani de la înfrângerea Germaniei naziste în al Doilea Război Mondial, la 9 mai 2020, la Moscova, a precizat Kremlinul.

Tensiunile continuă să crească în regiunea Golfului Persic după retragerea unilaterală a Statelor Unite, în mai 2018, din acordul nuclear internaţional.

Teheranul s-a angajat prin acest text să nu caute să se doteze cu arma atomică şi a acceptat să-şi limiteze programul nuclear în schimbul ridicării sancţiunilor internaţionale care-i asfixiau economia.

Însă reimpunerea sancţiunilor americane a avut ca efect izolarea aproape totală a Iranului de sistemul financiar internaţional şi pierderea aproape tuturor cumpărătorilor petrolului iranian.

În replică la retregarea americană, Teheranul a început din iulie să se retragă din anumite obligaţii prevăzute de acord, la care Rusia, China, Franţa, Marea Britanie şi Germania sunt în continuare parte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb