PWC: 59% dintre managerii proiectelor de investiţii se aşteaptă la o creştere a valorii acestora în umătorul an

F. A.
Comunicate de presă / 1 iulie 2013

În ciuda condiţiilor economice dificile, 59% dintre managerii de proiecte de investiţii din Europa Centrală şi de Est se aşteaptă la o creştere a valorii acestor proiecte în următoarele 12 luni, potrivit rezultatelor primei ediţii a raportului PwC Delivering capital projects in CEE/CIS (Realizarea proiectelor de investiţii in CEE/CIS) prezentate de Dennis Nally, Preşedintele PricewaterhouseCoopers International, în cadrul Forumului Economic Internaţional de la Saint Petersburg, din 21 iunie 2013.

Managementul riscurilor şi performanţa financiară sunt două dintre cele mai des amintite provocări pentru proiectele de investiţii. 78% dintre respondenţi au avut întârzieri faţă de calendarul proiectelor din ultimele 12 luni şi 52% au avut depăşiri ale costurilor. Aceleaşi două aspecte au fost identificate şi în raportul PwC Proiecte de investiţii şi infrastructură în Orientul Mijlociu, realizat la finalul anului 2012, se mai arată în raport.

"Optimismul privind cheltuielile de investiţii domină toate industriile, în special cea energetică, minieră şi de utilităţi, precum şi sectorul de infrastructură de transport şi logistică. Cu toate acestea, există şi diferenţe notabile în regiune. Respondenţii din Rusia şi Polonia, ţări în care se derulează proiecte majore de infrastructură, sunt cei mai optimişti, în timp ce omologii lor din Republica Cehă sau din Ungaria, care încă se confruntă cu impactul crizei economice, au aşteptări mai temperate", mai arată rezultatele raportului.

Ruxandra Chiriţă, Senior Manager, Capital Projects & Infrastructure, PwC România şi Moldova, a declarat: "În ceea ce priveşte România, autorităţile s-au angajat într-un proces accelerat de modificare a cadrului legislativ dedicat proiectelor majore de investiţii pentru care se urmăreşte implicarea sectorului privat. Aceasta creează premisele unei mai bune structurări a proiectelor de PPP, ceea ce poate stimula interesul investitorilor".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5290
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur384.5900

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb