RADU GHEŢEA, LIBRA BANK: "Vom avea o creştere importantă a creditelor neperformante, anul viitor"

A.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 26 noiembrie 2020

Radu Gheţea

Radu Gheţea

"Cuvântul cheie în banking în anul 2021 va fi restructurare"

Creditele neperformante vor avea o creştere importantă anul viitor, fapt ce se va vedea nu numai la sistemul bancar din ţara noastră, ci la nivel mondial, a punctat ieri Radu Graţian Gheţea, Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Libra Internet Bank şi Preşedinte de onoare al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), în cadrul unei conferinţe desfăşurată online.

Radu Gheţea a spus: "În opinia mea, anul viitor, vom avea o creştere importantă a creditelor neperformante (...). Pentru că după aceste zece luni de amânări de plată sau câte vor fi până la urmă, împreună cu celelalte măsuri care au fost luate de autorităţi privind asigurarea siguranţei populaţiei, în final, vor duce la dispariţia unor companii, la imposibilitatea acestora de a-şi onora obligaţiile care sunt prevăzute în contracte, deci insolvenţe, falimente etc. Iar acestea, în final, vor ajunge să fie contorizate la nivelul sistemului bancar, nu numai românesc, ci mondial, prin pierderi înregistrate de bănc (...). Nu trebuie să ne panicăm, dar nici nu trebuie să stăm liniştiţi în ceea ce priveşte acoperirea sau gestionarea acestei situaţii, care prevăd că se va întinde pe un timp relativ scurt, de câteva luni, când probabil vom mai ieşi din pandemie şi când se vor număra şi pagubele, ca să spunem aşa".

Din punctul său de vedere, în perioada următoare cu siguranţă va apărea o creştere a creditării pe termen scurt.

"Acest tip de credit are darul de a pansa unele răni care apar la utilizatori. Iar cei care vor să-şi relanseze producţia, cei care vor să-şi rezolve unele probleme, şi aici mă refer la persoane fizice, cu siguranţă vor apela la creditul pe termen scurt", a spus Radu Gheţea adăugând că în opinia sa, creditarea pe termen lung, care presupune investiţii, va cunoaşte creştere după ce va trece o perioadă de la finalizarea crizei sanitare.

Preşedintele Libra Bank a mai punctat că, din punctul său de vedere, cuvântul cheie în banking în anul 2021 va fi restructurare, ceea ce implică restructurarea activităţii băncilor, restructurarea creditelor şi mai puţin la reeşalonarea creditelor.

"Sigur că restructurarea, de multe ori, conţine şi o reeşalonare", a concluzionat Radu Gheţea.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. DA , CHIAR , DE CE SE DUCE ??? AFARA DE CEI CARE CONSTITUIE DEPOZITE , CEILALTI VOR SA IA CREDITE !!! PENTRU CE ??? CA SA DEVINA , INTR-UN FEL , S-AU ALTUL , MAI BOGATI DECAT CEI CARE NU IAU CREDITE !!! DA , PANA AICI , TOATE BUNE !!! BRAVO LOR , SI CINSTE LOR , TUTUROR ACELORA , CARE A-SI FAC TREBURILE PERSONALE , CU BANII LUATI DIN BANCI !!! DAR , CARE SANT SI BUNI PLATNICI , LUNA DE LUNA , CU RATELE RESPECTIVE !!! ADICA , CUM AI STIUT SA PLECI , CU POALA DE BANI , DIN BANCA , ASA SI TREBUIE , SA-I DAI SI INAPOI !!! TOCMAI AICI , E MAREA PROBLEMA , A MULTORA !!! CA DE FAPT , VIN LA BANCI , CU PLANUL FACUT , CA SA IA BANI , SI SA NU-I MAI RETURNEZE INAPOI , IN VECI !!! UNII , A-SI PARASESC DOMICILIILE , ASCUNZANDU-SE LA TARA , ALTII PARASESC ROMANIA , FUGIND PRIN ALTE TARI , UNDE SE PITESC , CU ANII , PRIN TOT FELUL DE COCLAURI !!! FAC ORISICE , NUMAI SA NU MAI FIE GASITI , SI NEVOITI SA - SI PLATEASCA RATELE NORMALE !!! LA MULTI , LE MERGE , LA MULTI , NU LE MERGE !!! MA REFER AICEA , LA CEI NECINSTITI : PAI , CE FACEM AICI , OAMENI BUNI ??? UNII , SANTEM DESTEPTI , SI ALTII , PROSTI ??? UNII , SE IAU DUPA ZICALA : ''''''' ARE BALTA PESTE '''''' !!! S-AU : SA NU LE PLANGEM DE MILA , BANCILOR !!! DA , CHIAR NU INTELEGETI , CA LA MIJLOC , NU SANT BANII BANCILOR , CI BANII NOSTRII , AI DEPUNATORILOR ??? BANCA , N-ARE BANII EI !!! FRAIERIND BANCILE , DECI MERGAND ACOLO , CU PLANUL FACUT , SA DAI '''''' UN TUN '''''', FRAIERESTI DE FAPT , TOTI DEPUNATORII DE BUNA CREDINTA , CARE SI-AU CONSTITUIT DEPOZITE !!! ASA INTELEGI , TU , SA TE IMBOGATESTI ??? FRAIERINDU-NE PE NOI , CEILALTI ??? ASTA NU POT EU , SA INTELEG !!! SI , DE FAPT , REFUZ , SA INTELEG !!! DACA TOT IEI BANI DIN BANCA , SI VREI SA FACI CU EI , ALTI BANI , MAI MULTI , DE CE NU CUMPERI CU EI , CEVA PE CARE SA-L POTI VINDE , LA BANI SI MAI MULTI , SA-TI RAMANA SI TIE DESTUL , DAR SA RETURNEZI CINSTIT INAPOI , SI RATELE DE PLATA ??? CE E ASA DE GROAZNIC ??? AM LUCRAT PERSONAL , CU MAI MULTI INSI , CARE , DUPA CE AU LUAT CREDITE DIN BANCI , AU DISPARUT , PUR SI SIMPLU , DE LA LOCUL LOR DE MUNCA !!! IN TIMPUL CONCEDIULUI DE ODIHNA , BINENTELES !!! SI-AU LUAT , SI BANII PE CONCEDIU , SI ULTIMUL SALARIU , SI DUPA AIA . '''''' LA REVEDERE , SI N-AM CUVINTE '''''' !!! AI CAUTA SI ACUM BANCILE , PE UNDE STAU PITITI !!! DACA OR MAI FI IN ROMANIA !!! BINE , UNII NU MAI POT , DE BUNA CREDINTA , SA-SI MAI PLATEASCA RATELE , DAR , FOARTE MULTI , NU MAI VOR !!! 10 LUNI DE ZILE , SA NU-TI MAI PLATESTI , NICI O RATA , E TRAI , PE VATRAI !!! CASTIGA TOT CEI CU CREDITE LUATE !!! PAI , VREI SA TE IMBOGATESTI , DE FAPT , FURAND ???

    1. Exista responsabili sau nu.

    Lipitorilor.Mai bine ați dispărea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb