Radu Ionescu, fost vicepreşedinte al CJ Prahova, trimis în judecată pentru luare de mită

Andrei Stan
Anticorupţie / 21 martie 2016

Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Prahova Radu Ionescu a fost trimis astăzi în judecată de procurorii DNA Ploieşti, în stare de arest preventiv, acesta fiind acuzat de luare de mită, potrivit unui comunicat al DNA.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: "La sfârşitul lunii octombrie 2006, inculpatul Ionescu Cezar Liviu Radu, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, a pretins şi primit de la doi oameni de afaceri (denunţători în cauză) un autoturism marca Volkswagen Golf, în valoare de 22.347 euro, în scopul de a sprijini societatea unuia dintre aceştia în derularea unor contracte de lucrări încheiate cu Consiliul Judeţean Prahova şi efectuarea la timp a plăţilor aferente".

Procurorii precizează: "Inculpatul a primit folosinţa gratuită a autoturismului respectiv şi ca recompensă pentru numirea şi susţinerea unuia dintre cei doi oameni de afaceri în funcţia de preşedinte în Consiliul de administraţie al unei societăţi comerciale cu capital integral de stat.

Autoturismul a fost primit efectiv de către inculpat la data de 01 februarie 2007 prin intermediul uneia dintre firme care, în perioada 22 decembrie 2006 - 11 mai 2009, a achitat ratele de leasing din sumele virate de societatea omului de afaceri ce derula contracte cu Consiliul Judeţean Prahova, în baza unui contract fictiv încheiat între cele două societăţi, precum şi celelalte cheltuieli aferente contractului de leasing şi întreţinere a maşinii în valoare totală de 101.340,55 lei".

În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unui bun imobil ce aparţine lui Radu Ionescu, până la concurenţa sumei de 101.340,55 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Prahova, cu propunerea de a se menţine măsurile preventive şi asiguratorii dispuse în cauză.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb