Radu Merica: Companiile germane - speriate de climatul nostru economic

(F.A.)
Ziarul BURSA #Companii / 24 ianuarie 2011

Investitorii germani care nu dezvoltă încă afaceri în ţara noastră sunt speriaţi de climatul economic actual, iar o eventuală schimbare a situaţiei ar putea avea rezultate în cel puţin doi-trei ani, în cel mai optimist scenariu, a declarat Radu Merica, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane, citat de Agerpres.

"Nu avem o atmosferă pozitivă în mediul investiţional. Acest lucru are legătură cu criza economică. Dar se poate spune că există şi investiţii favorizate de situaţia economică actuală. Există domenii în care, odată cu criza, au avut loc reaşezări de preţuri, cum ar fi preţurile terenurilor sau costurile forţei de muncă. Totuşi, nu avem şansa să îi atragem pe investitorii mari în România. Acest lucru este cauzat de slaba siguranţă şi de imaginea ţării în plan european. Investitorii străini cunosc faptul că în România nu se respectă contractele, că statul se finanţează amânând plăţile pentru contractori. Ca stat, de când începi să îmbunătăţeşti lucrurile, mai trec doi-trei ani până să se vadă rezultatele. Rezultatele obţinute în 2007-2008 s-au datorat acţiunilor din 2002-2004. Spre exemplu, dacă de mâine se schimbă ceva, în doi-trei ani se vor putea vedea rezultatele"", a afirmat acesta.

De asemenea, domnia sa a menţionat că singurele companii germane interesate să dezvolte afaceri în România sunt cele existente deja pe piaţă, care au planuri de dezvoltare: "Partea de producţie este atrăgătoare încă, în urma reaşezării preţurilor şi a costurilor forţei de muncă. Asistăm la o dezvoltare a afacerilor deja existente. Sunt în permanenţă companii mari interesate de România, dar sunt cele care au intrat deja pe piaţă şi care doresc să se extindă. Investitorii noi sunt speriaţi de climatul economic din România".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb