Raed Arafat susţine că HG privind obligativitatea certificatului verde COVID nu impune restricţii

G.U.
Miscellanea / 18 septembrie 2021

Raed Arafat susţine că HG privind obligativitatea certificatului verde COVID nu impune restricţii

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat, astăzi, că hotărârea de guvern prin care se impune obligativitatea certificatului verde COVID pentru accesul la anumite activităţi nu impune restricţii şi nu se poate vorbi de discriminare, relatează Agerpres.

"Subliniez că această hotărâre n-a impus restricţii. (...) În loc să se închidă total după 3 la mie, în intervalul 3 - 6 la mie s-a găsit o soluţie prin care totuşi să mai permitem activităţile economice să se desfăşoare cu anumit control sanitar aferent", a afirmat Arafat într-o conferinţă de presă.

Acesta a amintit despre posiblitatea folosirii aplicaţiei care se poate descărca gratuit de pe telefon, pentru codul QR, şi a precizat că, de fapt, certificatul de vaccinare permite oricui să participe la evenimente cu trei condiţii: să fie vaccinat, dacă nu este vaccinat să fie testat, ultima fiind să fie trecut prin boală în ultimele 180 de zile.

"Asta înseamnă că nu putem vorbi de discriminare. (...) Noi permitem tuturor categoriilor să participe, cu condiţia să fie una dintre cele trei condiţii", a adăugat şeful DSU.

Potrivit acestuia, este foarte greu să fie controlată respectarea măsurilor sanitare la unele evenimente precum nunţi, botezuri sau alte petreceri.

Guvernul a aprobat vineri, prin hotărâre, obligativitatea certificatului verde COVID pentru accesul la anumite activităţi în localităţile unde rata de incidenţă a infectărilor cu SARS-CoV-2 este mai mare de 3 la mia de locuitori şi mai mică sau egală cu 6 la mia de locuitori, notează sursa citată.

În judeţele/localităţile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori se instituie o serie de norme pentru desfăşurarea anumitor activităţi economice, permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane:

- vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de imunizare;

- care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore;

- care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit actului normativ, obligaţia de a prezenta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore nu se aplică în cazul copiilor care au vârsta mai mică sau egală cu 6 ani.

Opinia Cititorului ( 18 )

  1. ...

    ...

    ...

    ...

    ...

    ...

    ...

    1. ...

      ...

    Lumea intelege oricum ce fel de comentarii se face la un astfel de articol. Degeaba le stergeti.

    Tot discriminare este când ai de ales între n alternative inacceptabile. Însăși ideea de certificat verde este discriminatorie, întrucât permite guvernului să mandateze în domeniul drepturilor naturale ale cetățenilor.

    are dreptate Arafat doar daca nu este vorba si de terase, ca tot nu mi-e clar inca. Pana acum terasele erau deschise la peste 3 la mie pt toata lumea, acum inteleg ca doar pt cei cu "papieren bitte".

    dar sa permita si la peste 6 la mie, asa mi se pare normal. poate abia atunci sa fie chestia ci 30% din capacitate

    Cat timp un vaccinat transmite virusul cel putin la fel ca un nevaccinat e o mare escrocherie sa faci diferente. Daca se doreau corecti, masca obligatorie si testare pentru toti sunt singurele metode de stopare a raspandirii virusului. Altfel am suspiciunea rezonabila ca vor sa-i plaseze vaccinurile ptr justificarea cheltuielilor

    The new "coordinated social harm" policy was immediately used against 150 pages and groups connected to Germany's Querdenken (Lateral Thinking) movement, which has routinely fueled resistance to government health restrictions and vaccines through anti-lockdown protests.

    Puneti-va capat ideilor de a planifica proteste pe Facebook. Nu se mai pot face revolutii pe Facebook decat daca sunt aprobate de securistii, CIA si NSA. Altfel, stergeti-va contul de feiscaca. 

    E greu pt arabetele asta plesuv sa inteleaga sensul cuvantului "discriminare"! Mai ales cand provine dintr-o dictatura araba, unde cuvintele "discriminare" si "libertatile cetatenesti" sunt sinonime cu "hartia igenica"!

    atrage discriminare si implicit impune etc forma de restrictie!!!

    semnat comenturi “cretine” 

    > Discriminare: Politică prin care un stat sau o categorie de cetățeni ai unui stat sunt lipsiți de anumite drepturi pe baza unor considerente etnice, rasiale, sexuale etc.

    Lipsa unui vaccin sau test (valabil 48 de ore!) este, desigur, discriminare. 

    Acum... statul poate pretinde ca acea discriminare nu este ilegala. Asta e alta treaba. Insa discriminarea prin definitie exista! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb