Raiffeisen Asset Management pregăteşte lansarea fondului "Raiffeisen Dolar Plus"

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 14 septembrie 2010

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a autorizat prospectul de emisiune al fondului închis de investiţii Raiffeisen Dolar Plus, produs care va fi disponibil pentru subscrieri în următoarele săptămâni, potrivit unui comunicat al Raiffeisen Asset Management. Fondul va efectua plasamente în instrumente purtătoare de dobândă, cu preponderenţă titluri de stat, municipale şi depozite bancare denominate în valută. Plasamentele efectuate în alte valute decât dolari vor avea expunerea valutară acoperită prin intermediul unor instrumente financiare derivate, astfel încât randamentul fondului nu va fi afectat de evoluţia cursului de schimb al dolarului faţă de alte valute.

Valoarea iniţială a unităţii de fond va fi de 1.000 dolari, iar investiţia minimă va fi o unitate de fond. Fondul se va deschide pentru subscrieri şi răscumpărări în fiecare săptămână, mai precis în fiecare zi de marţi. Investitorii vor beneficia de o perioadă iniţială de subscriere de o lună în care vor fi permise subscrieri în fiecare zi. Durata minimă recomandată de investiţie este 6-12 luni. Fondul va fi distribuit prin reţeaua Raiffeisen Bank, depozitarul fondului va fi Raiffeisen Bank.

"Prin lansarea fondului Raiffeisen Dolar Plus venim în întâmpinarea solicitărilor clienţilor noştri care au o preferinţă pentru economisirea în valută şi care îşi doresc diversificarea acestor plasamente dincolo de moneda unică europeană", a declarat Mihail Ion, preşedintele Raiffeisen Asset Management. Domnia sa a adăugat: "Atenţia investitorilor s-a îndreptat în ultimele luni spre diversificarea posibilităţilor de economisire în valută, pe măsură ce mediul financiar internaţional a manifestat anumite rezerve faţă de Uniunea Economică şi Monetară (Zona Euro), iar moneda europeană s-a depreciat faţă de dolar".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb