Raiffeisen Bank finanţează 10 proiecte educaţionale cu o suma totală de 500.000 lei

G.D.
Bănci-Asigurări / 23 septembrie 2022

Raiffeisen Bank finanţează 10 proiecte educaţionale cu o suma totală de 500.000 lei

Raiffeisen Bank finanţează 10 proiecte de educaţie non-formală cu o suma totală nerambursabilă de 500.000 lei, în concursul de granturi Raiffeisen Comunităţi, destinat şcolilor publice din România şi ONG-urilor, conform unui comunicat remis redacţiei. Între proiectele câştigătoare se află un program de educaţie pentru biodiversitate şi sustenabilitate, un proiect de pregătire profesională pentru tineri instituţionalizaţi din judeţul Gorj şi un proiect de educaţie pentru diversitate şi incluziune destinat liceenilor.

Potrivit sursei citate, Raiffeisen Comunităţi este un concurs de granturi pentru proiecte de educaţie derulate de ONG-uri sau instituţîi de învăţământ, dezvoltat de Raiffeisen Bank România care a ajuns la a XII-a ediţie. În fiecare an, programul acordă granturi în valoare totală de 500.000 lei pentru proiecte de educaţie non-formală care pot schimbă viitorul comunităţilor în care trăim. Proiectele îşi propun să vină în completarea educaţiei de la şcoală şi, în unele cazuri, abordează subiecte care nu sunt cuprinse în curricula din şcolile noastre.

Cele 10 proiecte câştigătoare vor fi implementate de două şcoli publice şi opt organizaţîi neguvernamentale în următoarele 12 luni, cu ajutorul finanţării obţinute prin programul Raiffeisen Comunităţi:

· Asociaţia Cu Alte Cuvinte: Teen Action for Inclusion (proiect de educaţie civică)

· Şcoala Gimnazială Crizbav: Succes Avem Noi, Şansă de Apoi (proiect de educaţie profesională)

· Asociaţia pentru Formare: Primii paşi în circuit... electric, pentru viitori electricieni (proiect de educaţie profesională)

· Fundaţia WorldSkills România - Educaţie despre Biodiversitate în spaţîi urbane (proiect de educaţie civică)

· Liceul Tehnologic economic Nicolae Iorga, Paşcani, Iaşi - Start spre succes prin firmele de exerciţiu (proiect de educaţie antreprenorială)

· Asociaţia Inimi de Gorjeni: Şanse pe piaţă forţei de muncă pentru tinerii instituţionalizaţi şi din medii defavorizate (proiect de educaţie profesională)

· Asociaţia The Story of Autism: Şcoli deschise (proiect de educaţie civică)

· Asociaţia The Da Vinci System: EcoLab (proiect de educaţie civică)

· Asociaţia De-a Arhitectură - My School Can Be Cool Asociaţia (proiect de educaţie civică)

· Asociaţia Breaslă Actorilor: FTA - Film and Theater Academy (proiect de educaţie profesională)

În plus faţă de granturile cu care vor implementa proiectele, organizaţiile finaliste vor întră intr-un program personalizat de mentorat şi dezvoltare organizaţională, dezvoltat de Raiffisen Bank împreună cu partenerii de la Asociaţia pentru Relaţîi Comunitare. În cadrul programului, organizaţiile vor urmă cursuri şi ateliere pe teme de interes, menite să ii ajute să îşi mărească capacitatea organizaţională, să atragă noi fonduri şi parteneri, pentru a-şi continuă proiectul şi după încheierea finanţării Raiffeisen Bank, subliniază sursa citată.

În această ediţie Raiffeisen Comunităţi au fost înscrise 123 de proiecte de educaţie, care au urmat un proces de jurizare în două etape. Prima etapă a însemnat că peste 90 de angajaţi Raiffeisen Bank (pe baza de voluntariat) au evaluat toate proiectele înscrise. După această etapă de jurizare, cele mai bune 20 de proiecte au intrat în ultima rundă de evaluare. Un juriu independent extern a ales câştigătorii granturilor în valoare totală de 500.000 lei, pe baza interviurilor cu reprezentanţii organizaţiilor finaliste. Juriul independent a fost format din specialişti în evaluare şi implementare de proiecte comunitare, reprezentanţi ai Junior Achievement România, United Way România sau Asociaţia pentru Relaţîi Comunitare.

Programul Raiffeisen Comunităţi a acordat, până acum, finanţări totale în valoare de un milion de euro pentru 150 de proiecte implementate în întreagă ţară, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. astia cu creditele ninja?

    e buna treaba! 

    s c cret 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb