"Raiffeisen Bank"emite obligaţiuni de 1.200 miliarde de lei

Răzvan Radu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 mai 2004

"Raiffeisen Bank" lansează, astăzi, prima sa ofertă de obligaţiuni corporatiste. Volumul emisiunii va fi de 1.200 miliarde de lei, iar titlurile vor avea scadenţa la 3 ani. Banca şi-a anunţat încă de la începutul acestui an intenţia să atragă resurse prin emisiuni de obligaţiuni, acţionarii dîndu-şi acordul în acest sens la sfîrşitul lunii ianuarie.

James Stewart, vicepreşedintele Diviziei Trezorerie şi Pieţe de Capital - "Raiffaisen Bank" a declarat: "Prin această emisiune de obligaţiuni pe care o lansăm vrem să demonstrăm că o companie din România se poate finanţa pe piaţa de capital locală. Venim în întîmpinarea cerinţelor investitorilor români, care aşteaptă astfel de produse, şi, în acelaşi timp, satisfacem şi necesităţile noastre de finanţare pentru viitoarea dezvoltare a băncii. Obligaţiunile < Raiffaisen Bank > vor fi tranzacţionate la Bursa de Valori, şi noi considerăm că acest lucru va duce la creşterea volumelor de tranzacţionare şi la dezvoltarea pieţei de capital în România". Pentru băncile româneşti, apelarea la surse alternative de finanţare, care să asigure o mai bună echilibrare a maturităţii resurselor atrase, cu maturitatea plasamentelor efectuate, a devenit o necesitate, se arată înr-un comunicat al băncii.

Pachetul minim de subscriere va fi de 25 milioane de lei, fiecare obligaţiune avînd o valoare nominală de 5 milioane de lei. Rata dobînzii va fi flotantă şi se va calcula în funcţie de media BUBID-BUBOR la 6 luni plus 0,5%, ajustată la fiecare şase luni. Oferta este intermediată de un sindicat, format din "Raiffeisen Capital & Investment", în calitate de Lead Manager şi "Alpha Finance Romania" SA, în calitate de Manager. Distribuţia obligaţiunilor se va face prin 44 de unităţi ale "Raiffaisen Bank" şi anume 41 de sucursalele din fiecare judeţ şi 3 unităţi din Bucureşti.

"Raiffaisen Bank" a înregistrat anul trecut o creştere a activelor de peste 64% faţă de 2002. Pentru anul 2004, majorarea prognozată a activelor este de 60 %.

"Raiffaisen Bank" are în prezent un capital social de peste 200 de milioane de euro, o reţea teritorială de 194 de unităţi şi un portofoliu de peste un milion de clienţi. Grupul austriac "Raiffeisen" deţine peste 99% din acţiunile băncii. În 2003, "Raiffaisen Bank" a investit 36 milioane de euro în infrastructura sistemelor informatice, în modernizarea reţelei de sucursale şi agenţii şi în extinderea reţelelor de ATM şi EPOS.

"Raiffaisen Bank" este a treia bancă din ţara noastră care îşi atrage resurse prin intermediul obligaţiunilor. La începutul acestui an, "Banca Comercială Română" a emis pe piaţa internaţională obligaţiuni în valoare de 200 de milioane de dolari. "BRD Groupe Société Générale" a finalizat, recent, o emisiune de 500 de miliarde de lei pe piaţa internă, dintr-un plafon aprobat de acţionari la finele anului trecut de 1.500 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb