"Raiffeisen Capital&Investment" va intermedia listarea "Transgaz" la BVB

Alina Toma
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 aprilie 2007

"Raiffeisen Capital&Investment" va intermedia listarea "Transgaz" la BVB

Conducerea "Transgaz" SA a desemnat "Raiffeisen Capital&Investment" SA Bucureşti să intermedieze oferta publică iniţială primară de vânzare a acţiunilor companiei, în vederea admiterii la tranzacţionare pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Astfel, "Transgaz" Mediaş va emite şi oferi public un număr de acţiuni reprezentând un procent de 10% din capitalul social majorat al acestuia, care ar rezulta în cazul subscrierii integrale a acţiunilor oferite.

Potrivit unui comunicat de presă al transportatorului de gaze naturale, procesul de negociere dintre "Transgaz" şi "Raiffeisen Capital&Investment", a clauzelor privind intermedierea listării, a fost finalizat. Ieri a şi fost semnat contractul de prestări servicii de investiţii financiare.

La finele lunii martie a anului curent, "Standard & Poor"s Ratings Services" a acordat "Transgaz" rating-ul pentru împrumuturi corporative pe termen lung "BB+", cu perspectivă pozitivă. Acest rating reflectă profilul favorabil al activităţii sale, ca şi unic operator licenţiat de transport gaze naturale din România, cash-flow-ul stabil din activităţile reglementate de transport gaze, profilul financiar robust şi sprijinul guvernamental indirect legat de poziţia strategică a companiei în cadrul aprovizionării energetice a României.

Executivul are în plan o ofertă publică pentru 10% din acţiunile "Transgaz", acţiune care va fi realizată către sfârşitul anului 2007. Astfel, dreptul de proprietate al statului urmează să scadă la 70% din capitalul social al companiei. Altă privatizare nu este avută în vedere pe termen mediu.

O parte minoră a datoriilor existente ale "Transgaz" se bucură de garanţii guvernamentale, iar participarea societăţii la realizarea conductei Nabucco din regiunea Mării Caspice şi a Orientului Mijlociu înspre Europa de Vest, va necesita probabil garanţii de pre-finalizare pe perioada etapei de construcţie.

"Transgaz" operează sistemul de transport gaze naturale al României compus din 12.200 km de conducte şi instalaţii aferente. Obiectivul strategic cheie al companiei este reabilitarea şi modernizarea sistemului de conducte de transport, precum şi dezvoltarea acestuia în vederea alimentării cu gaze naturale a noi zone de consum.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Din pacate politicienii nostri nu prea a tinut cu omul de rand.Un asemenea gest ar fi putut sa-l faca cu multe unitati rentabile ,si astfel fiecare nevoias s-ar fi bucurat de ceva banuti primiti anual functie de nr actiunile cumparate.Acum este foarte tirziu si n-a mai ramas aproape nimic; de aia ne ingramadim ca oile si cand prindem cate ceva avem impresia ca l-am apucat pe D-zeu de picior.Ce sa-i faci ...asa ne sta noua bine .Va asteptam ,cu incredere d-le Vosganian.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb