RALUCA TURCAN, DESPRE EVALUAREA DOSARELOR DE PENSII: ''Suplimentarea personalului din casele de pensii este o necesitate absolută''

G.U.
Politică / 13 iulie 2021

''Suplimentarea personalului din casele de pensii este o necesitate absolută''

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, afirmă că suplimentarea, de către Guvern, a personalului din casele de pensii din judeţe este "o necesitate absolută şi o condiţie pentru ca România să îşi respecte obligaţiile asumate în PNRR", arătând că evaluează, împreună cu specialiştii, variantele disponibile pentru a rezolva această problemă, transmite HotNews.ro.

"Suplimentarea de către Guvern a personalului din casele de pensii din judeţe este o necesitate absolută şi o condiţie pentru ca România să îşi respecte obligaţiile asumate în PNRR. Am discutat astăzi la Sibiu despre situaţia evaluărilor de până acum (realizate în proporţie de peste 12%) şi apreciez sincer efortul colegilor din Casa de Pensii de a menţine ritmul", a afirmat Raluca Turcan, luni, într-o postare pe Facebook.

Aceasta a menţionat că evaluează, împreună cu specialiştii, opţiunile existente pentru rezolvarea situaţiei, notează sursa citată.

"Ştiu că angajarea a încă 5 până la 9 persoane ar garanta încadrarea în termenul stabilit, la fel cum ştiu şi că situaţii asemănătoare sunt peste tot în ţară. Evaluez împreună cu specialiştii Ministerului Muncii şi ai CNPP opţiunile pe care le avem pentru a rezolva această problemă. Suntem într-un dialog continuu atât cu Ministerul Finanţelor, cât şi cu reprezentanţii Comisiei Europene pentru a găsi o soluţie rapidă", a susţinut ministrul Muncii.

Turcan a adăugat că, în paralel, se asigură că "evaluările dosarelor se fac cu seriozitate şi că au în vedere toate documentele (inclusiv adeverinţele actuale), astfel încât procesul să nu fie viciat", întrucât "ceea ce construim acum trebuie să protejeze sistemul public de pensii pe termen lung, să-l aşeze pe baze normale, clare şi categorice".

Dosare cu şină la sute de mii de pensii, peste 1 milion sunt în format digital primitiv

În primăvară, ministrul Muncii a afirmat că 250.000 de dosare de pensii din România sunt sub formă de dosar cu şină, aproximativ 1,3 milioane de dosare sunt în format digital "primitiv", iar restul până la aproximativ cinci milioane de dosare sunt în format digital "niţel mai avansat".

"Subiectul pensii a fost subiect predilect de campanie electorală. Dar ajunsă în mandat, am constatat că inclusiv pe partea de pensii s-a făcut foarte puţin. Şi o să vă dau un exemplu concret pentru a înţelege: li s-a spus celor aproximativ cinci milioane de pensionari că de la 1 septembrie 2021 pensiile vor creşte cu 40%.

Aproape că aţi fi crezut că e posibil să se întâmple lucrul acesta. Şi eu am crezut, vă spun cu sinceritate, dar am constatat că, pentru a putea majora toate pensiile cu 40%, ai nevoie de digitalizarea tuturor dosarelor de pensii, astfel încât ele să fie într-un format electronic şi să li se aplice o formulă de calcul ca ulterior să se întâmple recalcularea pensiilor. Şi ce să vezi: 250.000 de dosare de pensii în România arată aşa: dosar cu şină."

Cam aşa arăta sistemul de pensii în România până să începem acest proces fără precedent (de recalculare a pensiilor - n.r.)", spunea ministrul Muncii în aprilie.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. ... SE DĂ LA REȘAPAREA DIGITALIZĂRII. CE D. ȘINĂ : ROBOȚI

    Dna Turcan când vă citesc cugetările adânci rămân șocat! De ex eu pot fi de acord să angajezi,dacă trebuie, dar niciodată nu ai stiut să dai afară pe cei care se calcă pe picioare! Nici dumneata nici Gorghiu dar în schimb tot aud ce eforturi faceți să vă angajați pilele!

    Zici că ai crezut la un moment dat că pensiile mai pot crește cu 40% ! Descalificant! Păi atunci pensia e peste salariu? Ce vorbești? A,pot înțelege ca cele mici să mai crească, asta da! Ălea speciale, pe timpul mandatului dumneata nicio speranță să fie tăiate că de aia te-au pus acolo că ești din sistem!

    Dna, pari mai degrabă un pion decât un om politic, o rusine! 

    1. Tehno-logi-zare!

      Ca sa nu mai spun ce absurd e ca statul stie cine e asigurat, vede contributiile de la angajator in trezorerie, are REVISAL dar apoi... 50 de ani mai tarziu... cere adeverinta! 

    Uite Raluca cum ar trebui să fie o viitoare ordonanța de guvern cu adevărat liberal si care nu e de acord cu personalul excedentar de la stat ( că de aia nu sunteți pesedisti!)

    Se pot face angajări la stat cu condiția să nu se depășească cel mult o treime din cheltuielile cu cei care au fost disponibilizați pe același interval dr timp! 

    Ai înțeles? Dai afară multi ( de preferat cu salarii de conducere,grase si angajezi personal de execuție cu salarii mai mici care să nu depășească 1/3 din fostele salarii!  

    Te duce mintea? Ai curaj? Așteptările mele sunt zero!

    1. Io zic ca se poate mai usor.Inchiriezi niste organizatori de munca de la o multinationala,le dai drumul din lesa si le scoti botnita intr-o casa de asta de pensii si intr-o saptamana musca de cur o treime din angajati.Aia care freaca menta.Si gata.Dai afara 30 si-i retii pe aia 9 de care are nevoie domnita blonda vremelnic "ministru.

    Luați de la direcțiile agricole județene

    Acolo toți freacă menta 

    Atâția subdirectori , unități....

    Cât pământ mai are statul ? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb