RALUCA TURCAN: "Mihai Tudose este expresia perfectă a înapoierii PSD în materie de economie"

S.A.
Bănci-Asigurări / 30 august 2017

Raluca Turcan (Sursa foto: Facebook)

Raluca Turcan (Sursa foto: Facebook)

Prim-vicepreşedintele PNL: "România a avut un ministru al Economiei fără card bancar!"

Prim-ministrul Mihai Tudose este "expresia perfectă a înapoierii PSD în materie de economie", susţine prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, care adaugă că numai PSD mai putea da un asemenea premier în 2017.

Într-un comunicat de presă trimis Redacţiei, Raluca Turcan afirmă: "Nicio explicaţie coerentă, nicio viziune, nicio investiţie! Doar declaraţii grobiene în cascadă menite de fapt să creeze vinovaţi pentru eşecul guvernării PSD-ALDE. Nimic bun nu poate veni în materie de economie de la un premier lipsit de viziune, un şef de partid speriat de justiţie, un aliat care îşi vinde toţi apropiaţii pentru a se menţine la putere. Ce zice «omul de afaceri» Tăriceanu de primitivismul şefului Guvernului?

Prim-vicepreşedintele PNL aminteşte că Mihai Tudose a fost ministru al Economiei, subliniind: "România a avut un ministru al Economiei fără card bancar!!! Cum o să facă Tudose-PSD informatizarea administraţiei publice cu o asemenea abordare?(...)

PS: Când faci cumpărături cu cardul, dincolo de uşurintă, este implicită şi o anumită trasabilitate a veniturilor. Să fie oare declaraţia premierului un îndemn mascat către infractori să umble cu sacoşele de bani, că altfel ar putea să aibă probleme?".

Premierul Mihai Tudose a afirmat aseară că a refuzat să primească salariul pe un card bancar, întrucât nu a dorit să achite comisioanele impuse pentru tranzacţii.

Întrebat la România TV de ce nu are bani în conturi la bănci, şeful Executivului a răspuns, potrivit Agerpres: "Nu prea am ce bani în bancă să am, că ăştia sunt toţi banii. (...) Am refuzat să îmi pun leafa pe card ca să nu trebuiască să îi dau băncii ăleia doi bani de câte ori folosesc cardul. Nu vreau să îi dau, consider că nu merită".

Şeful Guvernului a prezentat şi o "experienţă" pe care a avut-o cu sistemul bancar: "Am avut un cont în bancă, cu o sumă minoră în valută, era vorba de 500 de dolari, şi după vreo doi ani m-a sunat banca să îmi spună că nu numai că nu mai am banii, trebuie să mai dau eu 50 de dolari, că, de fapt, comisionul (...) a mâncat fondul. (...) Iertaţi-mă: «Terente era copil pe lângă voi, chiar era băiat bun». Dar atunci asta a fost poziţia mea ca persoană fizică".

Totodată, prim-ministrul a reluat criticile referitoare la băncile care nu au profit. El a afirmat: "Ca prim-ministru, spun aşa: «Domnule, noi trebuie să facem nişte lucruri în ţara asta, am vorbit de spitale, am vorbit de educaţie, am vorbit de drumuri. Dacă tu îmi spui că eşti bancă specializată pe profit (...), lucrezi cu banii noştri şi spui că nu ai profit? Păi cred că ai o problemă. Sau ai o problemă de management sau ai o problemă că vei continua să ne consideri proşti că nu ne dăm seama ce faci». Şi iertaţi-mă, dar ajunge".

Întrebat unde trebuie să îşi ţină oamenii economiile, şeful Guvernului a răspuns că la băncile "serioase" şi care au profit. Tudose a precizat: "Sunt nişte bănci serioase, care respectă România, şi nişte bănci care încearcă să fie mai deştepte decât statul. (...) Dacă au profit, înseamnă că banii noştri sunt în siguranţă, nu? Aşa zic".

Totodată, şeful Guvernului a afirmat că îşi doreşte de la bănci "intrarea în normalitate".

El a arătat: "Să facă o activitate normală, să facă banking în România, să îşi plătească dările la stat. (...) Am mai auzit ţipete şi scâncete: «Domnule, dar ştiţi câţi bani plătim noi la stat?». Adică impozite pe clădiri şi impozite pe salarii. Am înţeles că îţi plăteşti impozitul pe clădirea mare şi frumoasă făcută eventual tot cu banii noştri şi îţi plăteşti impozitul pe salariul ăla frumos, de şef de bancă. Păi nici pe alea nu vrei să le plăteşti? Eu vorbesc de impozitul pe profit, că dacă, repet, tu eşti bancă şi n-ai profit, avem o problemă".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Doamne ,fereste-ne de revenirea PD-ului la guvernare prin diverse tertipuri ,precum invelirea lui sub mantia PNL-ului.!?

    turcano te-ai pierdut de turma ,tu secretara si..a lui stolo ai pretentii si emiti pareri?

    Penibila asta!!!!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb