RALUCA TURCAN: ''Nu discutăm creşterea vârstei de pensionare''

G.U.
Politică / 25 mai 2021

''Nu discutăm creşterea vârstei de pensionare''

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a precizat, astăzi, că nu există discuţii despre creşterea vârstei de pensionare, ci că se discută constant despre opţiunea de a rămâne în activitate, ceea ce este total diferit, informează Digi24. Totodată, ea a subliniat că informaţiile vehiculate privind creşterea stagiului minim de cotizare sunt minciuni.

"Nu s-a discutat creşterea vârstei de pensionare. Discutăm constant despre opţiunea pentru a rămâne în viaţa activă, ceea ce este total diferit. Opţiune poţi face şi acum, doar că ai nevoie de acord şi să rămâi mai mult la muncă de la an la an.

Uitându-ne la cifre, am constatat că peste 100.000 de oameni peste 65 de ani preferă să rămână în continuare în activitate, aşa că ne-am gândit să lăsăm această opţiune.

Este foarte important şi din perspectiva reformei, sunt sprijinite şi sistemul de contributivitate, şi sistemul de pensii. În privinţa stagiului de cotizare e absurd să spui sau cineva să iasă în spaţiul public să vehiculeze creşterea stagiului minim de cotizare de 15 ani în condiţiile în care acum stagiul de cotizare maxim e de 35 de ani. Sunt nişte minciuni atât de gogonate, încât te întrebi cât se mai pot rostogoli în spaţiul public.", a declarat Raluca Turcan.

Declaraţia vine după ce preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a acuzat Guvernul Cîţu că s-ar fi angajat în faţa Comisiei Europene să nu mai majoreze pensiile, să desfiinţeze pensionarea anticipată şi să crească vechimea în muncă necesară pensionării, notează sursa citată.

Preşedintele PSD a publicat, pe Facebook, un document cu antetul guvernului, în limba engleză, care prezintă detalii ale reformei sistemului de pensii din România. Potrivit documentului, Guvernul se angajează să adopte o nouă legislaţie a pensiilor până la finalul anului 2021.

"Deşi nimeni nu le-a cerut-o, Guvernul Cîţu a transmis la Bruxelles că intenţionează să nu mai aplice legea care prevede mărirea pensiilor, că va desfiinţa pensia anticipată, că va mări vârsta de pensionare, dar şi vechimea în muncă necesară pensionării", a scris Ciolacu pe Facebook.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Da mai tuta satului.100.000 de oameni vor sa lucre dupa 65.Probabil 90% bugetari.Doi la mana.Vor sa lucre ca-s platiti din doua locuri,patrupedo!!!.Tat o tii ca gaia-matzu ca la aia li-i draga munca si nu pot mere acasa.Ori esti proasta ori esti proasta.Nu sunteti in stare sa trimiteti acasa pensionarii reangajati.Numa bateti apa in piua.Mari reformisti,ce sa zic!!!!

    ... FAPTE NU VORBE GOALE ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb