RALUCA TURCAN: "Uzina Dacia din Mioveni şi-a întrerupt activitatea din cauza crizei"

S.B.
Politică / 4 februarie 2021

"Uzina Dacia din Mioveni şi-a întrerupt activitatea din cauza crizei"

Raluca Turcan a discutat joi cu Asociaţia Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) şi cu reprezentanţii Confederaţiei Patronale Concordia despre necesitatea adoptării rapide a prevederilor privind reducerea timpului de muncă, proiect aflat acum în Parlament, informează news.ro.

Ministrul Muncii a adăugat că va trimite vineri în Parlament amendamentele propuse de minister la această propunere legislativă, iar modificările sunt: "programul de lucru va putea fi modificat ori de câte ori situaţia o impune, dar angajatorul va fi obligat să justifice de fiecare dată această schimbare; comunicarea către salariat se va face cu cel puţin 24 de ore anterior aplicării efective a măsurii, faţă de 5 zile în mod obişnuit, dacă intervine o modificare a programului cauzată de o creştere a activităţii sau dacă se impune înlocuirea unui salariat aflat în imposibilitatea de a presta activitate conform programului de lucru".

"Uzina Dacia din Mioveni şi-a întrerupt activitatea din cauza crizei de semiconductori la nivel global, situaţie care afectează 50%-60% din activitatea de producţie şi aproximativ 8.000 de lucrători.

În acest context, am discutat astăzi cu Asociaţia Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) şi cu reprezentanţii Confederaţiei Patronale Concordia despre necesitatea adoptării rapide a prevederilor privind reducerea timpului de muncă, proiect aflat acum în Legislativ şi la completarea căruia am lucrat împreună cu reprezentanţii patronatelor.

Vom trimite la Parlament, în cursul zilei de mâine, amendamentele pe care le-am formulat în acest sens, cu rolul de a flexibiliza măsura referitoare la reducerea timpului de lucru. Modificările pe care le propunem vizează întreg mediul de afaceri, pentru că interesul nostru este să păstrăm locurile de muncă:

- Programul de lucru va putea fi modificat ori de câte ori situaţia o impune, dar angajatorul va fi obligat să justifice de fiecare dată această schimbare;

- Comunicarea către salariat se va face cu cel puţin 24 de ore anterior aplicării efective a măsurii, faţă de 5 zile în mod obişnuit, dacă intervine o modificare a programului cauzată de o creştere a activităţii sau dacă se impune înlocuirea unui salariat aflat în imposibilitatea de a presta activitate conform programului de lucru;

- Timpul de muncă va putea fi redus până la 80% din durata zilnică, săptămânală sau lunară, faţă de 50% cât e în prezent.

Voi adresa colegilor mei din Parlament rugămintea să finalizeze în cel mai scurt timp posibil aceste modificări, pentru a permite companiilor să acceseze această formă de sprijin, protejând astfel locurile de muncă ale oamenilor", a scris Raluca Turcan joi pe Facebook, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Femeia asta e nebună.

    Daca angajatul e plecat din localitate sau din țară, cum poți să-l anunți cu numai 24 de ore înainte că se reia activitatea??

    Ăștia fac jocul corporațiilor... 

    1. Propunerea ar fi că, odată cu reducerea timpului de muncă și a banilor sa se reducă proporțional și ratele plătite la banca iar diferența să o plătească statul.

      Explicati-i lu Raluca că oamenii nu muncesc de hobby ci pentru că au de plătit rate sau copiii de crescut. 

      Da.La stat cand este sarbatoare legala,stai acasa si esti platit.La multinationala unde lucrez eu ,dk nu esti chemat in ziua respectiva stai acasa gratis.Asta discriminare nu deranjaza CCR-ul?

    Reducerea timpului de munca cu 80% implica amnistie bancara. Omul din ce mai trăiește? Sau lipitorile tb sa-i ia și pielea?

    in speta data de exemplu nu e problema salariatului ca uzina nu poate impune legal furnizorilor sa-si respecte contractele astfel incat patronatul sa asigure ca salariatul are de lucru.

    de unde agerimea asta cu programul de lucru redus ca patronatul prosteste statul sa legalizeze o ilegalitate din cauza ca nu-si poate respecta contractele de munca in fata angajatilor si sa le dea de munca in conditiile legii deja in vigoare si nu este declarata nici o forta majora ca exonerare iar angajatul trebuie sa suporte pierderile ca patronatul e in cardasie cu furnizoriii care nu-si respecta contractele de aprovizionare pentru Romania ci pentru alte regiuni pe care le favorizeaza in cardasie cu tradatorii sistemul romanesc pseudoministerial ce este clar antiromanesc ? 

    "In a recent article published by Reuters, the German Economy Minister along with the German government have asked their Taiwanese counterparts to “persuade manufacturers to help ease a shortage of semiconductor chips in the auto sector which is hampering its fledgling economic recovery fr om the COVID-19 pandemic.” The goal is to increase “capacities and deliveries of these semiconductors in the short and medium term.” sa le traduca cineva in franceza celor de la Mioveni si in Romana lui Ralu ... cineva nu a vrut sa reduca productia de petrol daca va aduceti aminte ....nu are nici o legatura cu subiectul ci cu tactica

    Că uzinele auto din lume opresc producția din lipsa de cipuri e o treabă mult mai adâncă și începe în vremea când imbecilul de Trompy al americanilor a stricat relațiile mondiale cu China ......O să ne întoarcem probabil la 2G , o să observăm Luna cu binoclu ,samd ......că am fost de un cretinism suprem să ne luăm după considerațiile Trompetistului de a rupe relațiile cu China ! Acum ....plua cipuri ...

    Turcan nu este nebuna, ci este hoata. A primit spaga de la DACIA sa ingenuncheze salariatii romani. Dacia are probleme cu vanzarea noilor vehicule, pentru ca crescut pretul, nu are probleme cu cipurile. Ascunde un management incompetent, pus pe jaf, pentru a obtine concesii suplimentare de la statul roman in schimbul unor spagi la ministresa infometata.

    1. Ia vedeți dacă DACIA e protejata ca brand Ar fi culmea că viitoarea DACIA electric sa se facă în China ! Foarte bine chinezii sunt un popor

      vrednic !Dar Domnii care au devenit proprietari la Mioveni să și-o vândă sub alta denumire ...  

    Pa și pusi ! Privatizări și investitori

    asa de tare i-a interesat de angajatii romani in vremurile bune ca nici nu au avut vre-un stres sa produca in Maroc Dokkerul "shui " fara sa-i intrebe nimeni de sanatate cand cu aceeasi competenta de care dau astazi dovada sa-si vada interesul lor nu au dat 2 lei rupti pe statul roman si pe cei pe spatele carora au facut profituri dar conditionau cu autostrazi sa vina cu convoaie de autotrenuri cu masini facute aiurea prin lume.

    statul roman pana la urma pe ce parte a negocierii se afla? statul cu "s" mic , deoarece l-au adus legile manțocărite de politicienii din Romania sa se poarte ca un mic copil inocent surdomut,orb, orfan fara maini fara picioare. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb