Randament de 228,35% pentru acţiunile "Broker" Cluj-Napoca

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 9 aprilie 2009

Randament de 228,35% pentru acţiunile "Broker" Cluj-Napoca

Acţiunile societăţii de servicii de investiţii financiare "Broker" Cluj-Napoca, tranzacţionate la categoria I la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul BRK, au adus cele mai bune randamente investitorilor, reprezentând cel mai bun plasament de pe piaţă, realizat la termen de o lună. Astfel, persoanele care ar fi decis să-şi lichideze acţiunile BRK din portofolii, marţi, ar fi obţinut un plus de 228,35%, comparativ cu o lună în urmă.

Şi cotaţia celor cinci SIF-uri a crescut cu 44,32% în perioada 6 martie - 7 aprilie, în timp ce indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni cotate la Bursa de Valori Bucureşti, a afişat o apreciere de 31,13%, în perioada analizată.

Inspirate au fost persoanele care au preferat investiţiile în fondurile mutuale. Astfel, cei care s-au orientat către fondul "BT Index" au înregistrat cele mai mari câştiguri la această variantă de plasament, raportând, în perioada 6 martie - 7 aprilie, o creştere de 40,49% a sumei investite iniţial.

Tot pe plus s-au găsit şi persoanele care şi-au direcţionat economiile într-un depozit lunar în lei la o bancă comercială. Astfel, cei care, în urmă cu o lună, au ales această categorie de plasament au obţinut un câştig de 4,21% (exprimat în euro), dacă s-ar fi decis pentru depozitele în lei de la "Romanian International Bank".

Şi cei care s-au hotărât, în perioada analizată, să constituie depozite în euro la bănci s-au dovedit inspiraţi, înregistrând câştiguri la această categorie de plasament. Cei mai norocoşi investitori au fost cei care s-au orientat către "Banca Transilvania", "Banca Românească" şi "Romanian International Bank", aceştia câştigând 0,54% din depozitul iniţial.

Nici persoanelor care s-au hotărât, luna trecută, să-şi păstreze banii "la ciorap" nu le-a părut rău de alegere. Datorită aprecierii leului în raport cu moneda euro, cei care nu au optat pentru un alt tip de plasament au înregistrat o valorizare a economiilor cu 2,92%.

Numai investitorii care au mizat pe creşterea aurului au continuat să înregistreze pierderi, preţul metalului galben continuând să scadă cu peste 10%.

Precizare

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calcultate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb