Randamente pozitive pentru depozitele în euro şi acţiunile \"Amonil\"

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 14 noiembrie 2008

Randamente pozitive pentru depozitele în euro şi acţiunile \"Amonil\"

Cel mai bun plasament financiar, realizat pe termen de o lună, au continuat să îl reprezinte, ieri, acţiunile "Amonil" Slobozia, tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul AMO. Titlurile producătorului de îngrăşăminte şi produse azotoase au câştigat, în perioada 10 octombrie - 12 noiembrie, 32,67%, urcând la 0,219 lei/acţiune, în şedinţa de tranzacţionare de ieri.

Mulţumite au fost şi persoanele care au preferat, la 10 octombrie, să constituie depozite în euro la "Banca Românească". Acestea au obţinut în continuare randamente uşoare, dar stabile, la această categorie de plasament, cu toate că au câştigat doar 0,40% din suma investită iniţial.

Cu toate acestea, persoanele care au ales, la 10 octombrie, să constituie depozite în lei la "Romanian International Bank", nu s-au putut considera la fel de mulţumite. Acestea au pierdut 0,86% din plasamentul iniţial, cu toate că pierderile au fost mai temperate decât scăderile înregistrate la acelaşi tip de plasament la alte bănci.

Randamente negative au fost înregistrate, miercuri, şi de către investitorii care au achiziţionat, în urmă cu o lună, titluri la fonduri mutuale. Astfel, cei care s-au orientat către fondul "BCR Monetar", au înregistrat pierderi la această variantă de plasament, suferind, în perioada analizată, o scădere uşoară de 0,39% din suma investită iniţial.

Indicele BET-FI (exprimat în euro), care reflectă evoluţia celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti, a consemnat o depreciere de 2,77% în ultima lună, în ton cu indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni cotate la BVB. Cotaţia acestuia a scăzut cu 2,80%, pe fondul corelării la criza financiară internaţională.

Nici persoanele care nu şi-au utilizat resursele băneşti în această perioadă, fiind mai puţin încrezătoare în oportunităţiile oferite de piaţă, nu s-au putut considera fericite. Din cauza deprecierii leului în raport cu moneda euro, cei care nu s-au decis pentru vreun alt tip de plasament au înregistrat o devalorizare a economiilor cu 1,74%.

Perdante au fost şi persoanele care s-au hotărât, luna trecută, să achiziţioneze bijuterii şi alte produse din aur. Metalul galben s-a depreciat, în perioada 10 octombrie - 12 noiembrie, cu 13,65%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb