Raport: Restaurantele Grupului Sphera Franchise Group au iluminat 100% eficient energetic

F.D.
Piaţa de Capital / 1 iulie

Raport: Restaurantele Grupului Sphera Franchise Group au iluminat 100% eficient energetic

Sphera Franchise Group, cel mai mare grup din industria de food service din România, marchează progrese semnificative în domeniul sustenabilităţii. În 2023, toate restaurantele Grupului au iluminat 100% eficient energetic, achiziţiile au fost realizate într-o proporţie covârşitoare de la furnizori locali în România (80%), iar emisiile de GES (Gaze cu Efect de Seră) din Domeniul 1 au scăzut cu 10% faţă de 2022, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Acestea sunt doar câteva dintre realizările detaliate în cel de-al cincilea raport de sustenabilitate al Grupului, care acoperă perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2023.

Raportul prezintă patru direcţii-cheie prin care compania îşi propune să contribuie la un viitor mai sustenabil. În domeniul Business, Sphera a direcţionat 80% din bugetul de achiziţii ale brandurilor din România către furnizori autohtoni, contribuind astfel la economia locală. În cadrul pilonului de Mediu, compania a înregistrat reduceri ale emisiilor de Gaze cu Efect de Seră atât din Domeniul 1 (10%), cât şi din Domeniul 2 (5%) comparativ cu anul 2022. În ceea ce priveşte Produsele, toţi furnizorii de carne de pui au fost auditaţi privind standardele de bunăstare animală, asigurând calitatea şi etica în lanţul de aprovizionare. Nu în ultimul rând, pilonul Oameni şi Comunitate evidenţiază angajamentul Sphera faţă de diversitate şi incluziune, cu aproape 65% din poziţiile de management ocupate de femei şi peste 30 de naţionalităţi diferite în rândul angajaţilor.

"Anul 2023 a demonstrat că, la Sphera, excelenţa operaţională şi responsabilitatea corporativă se potenţează reciproc. Am făcut paşi importanţi către redefinirea standardelor din industria noastră, cu realizări care nu sunt simple cifre într-un raport, ci reprezintă pilonii viitorului nostru sustenabil. Vedem provocările ESG de astăzi ca oportunităţi pentru inovaţie şi leadership în industrie, iar, prin această abordare, transformăm fiecare acţiune într-o sursă de valoare durabilă pentru toţi stakeholderii noştri, consolidându-ne poziţia de pionieri ai industriei HoReCa", declară Călin Ionescu, CEO, Sphera Franchise Group.

Performanţă energetică şi protecţia mediului:

Obiectivul Grupului de a implementa iluminatul eficient energetic (LED) a fost atins în 2023, toate restaurantele fiind echipate în prezent cu acest sistem.

Consumul de energie electrică la nivelul Grupului a fost cu 3,63% mai mic în 2023 comparativ cu 2022;

Furnizori şi siguranţă alimentară:

Colaborări pe termen mediu şi lung cu furnizori de clasa A & B (QSA) şi risc 1 (FSA - Food Safety Audit) ce deţin certificări GFSI (Global Food Safety Initiative);

Toţi furnizorii de carne de pui au fost evaluaţi pentru a asigura conformitatea cu cerinţele privind bunăstarea animalelor stabilite de Farm Animal Welfare Council (FAWC). Astfel, furnizorii trebuie să respecte practici care promovează sănătatea şi confortul animalelor, asigurând alimentaţie adecvată, un mediu sigur şi îngrijire medicală corespunzătoare.

Angajaţi, diversitate şi incluziune:

Sphera oferă un exemplu de incluziune şi echitate în industria de food service, cu peste 30 de naţionalităţi diferite de cea română, o diversitate de vârste, între 16 şi 73 de ani, iar femeile ocupă aproape 65% din poziţiile de management;

În 2023, rata de promovare internă pentru rolurile manageriale aferente restaurantelor a fost de 80%;

În total, au fost realizate peste 260.000 de ore de instruire pentru angajaţii Grupului.

Implicarea în comunitate:

Aproximativ 5 tone de alimente au fost donate în cadrul programului Harvest, contribuind astfel la reducerea risipei alimentare şi susţinerea persoanelor vulnerabile;

Donaţii de peste 1 milion de lei realizate prin platforma proprie de CSR, Meniul Zilei de Mâine, pentru comunităţi defavorizate;

Au fost desfăşurate peste 130 de stagii de practică în cadrul Sphera, facilitând accesul tinerilor la piaţa muncii şi iniţierea unei cariere prin parteneriate cu licee şi universităţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb