Raportări recente ale crimelor de război şi ale altor atrocităţi din Ucraina

V.G.
Internaţional / 26 august 2022

Raportări recente ale crimelor de război şi ale altor atrocităţi din Ucraina

Programul de Observare al Conflictelor, susţinut de Departamentul de Stat al SUA a lansat ieri un raport care include dovezi ale operaţiunilor de filtrare efectuate de Rusia în Ucraina şi ale deportărilor forţate din Ucraina, informează site-ul oficial al Guvernului SUA.

"Transferul ilegal şi deportarea persoanelor protejate reprezintă o încălcare gravă a Convenţiei de la Geneva privind protecţia civililor şi constituie o crimă de război. Solicităm din nou Rusia să-şi oprească imediat operaţiunile de filtrare şi deportările forţate şi să ofere observatorilor externi independenţi acces la instalaţiile identificate şi la zonele de relocare de deportare forţată din zonele controlate de Rusia din Ucraina şi în interiorul Rusiei însăşi", arată un comunicat al biroului purtătorului de cuvânt.

Potrivit sursei, acest ultim raport, pregătit de Yale Humanitarian Research Lab, este disponibil în întregime pe site-ul web al programului. Raportul documentează 21 de locaţii din regiunea Doneţk asociate cu operaţiunile de filtrare. Acest lucru se adaugă la numărul tot mai mare de rapoarte credibile şi dovezi privind operaţiunile de filtrare care ar trebui să ne preocupe profund pe toţi. Este în concordanţă cu alte rapoarte publice dintr-o varietate de surse.

Alte rapoarte ale Observatorului de Conflicte detaliază cazuri de daune aduse unităţilor de asistenţă medicală şi de învăţământ din regiunea Luhansk, ţinută de Rusia, din Ucraina, ca urmare a războiului Rusiei. Un raport recent al partenerului Observatorului Smithsonian Cultural Rescue Initiative identifică peste 450 de impacturi potenţiale asupra siturilor de patrimoniu cultural din Ucraina, din februarie până în iunie 2022, inclusiv situri arheologice, muzee şi lăcaşuri de cult. Luate împreună, acestea şi alte rapoarte de încredere descriu mai multe aspecte ale măcelului declanşat de invazia brutală a Ucrainei de către preşedintele Putin.

Statele Unite recunosc necesitatea documentării, verificării şi difuzării de informaţii cu privire la acţiunile guvernului rus. Ca atare, Departamentul de Stat al SUA va finanţa Observatorul Conflictelor cu încă 9 milioane USD prin Iniţiativa Europeană pentru Rezilienţă Democratică. Acest accent pe responsabilitate pune bazele viitoarelor procese juridice civile şi penale, fie în Ucraina, prin mecanisme internaţionale, fie în ţări terţe care şi-au stabilit jurisdicţia.

"Preşedintele Putin şi guvernul său nu se vor putea implica în aceste abuzuri persistente cu impunitate. Responsabilitatea este imperativă, iar Statele Unite şi partenerii noştri nu vor tăcea. Poporul Ucrainei merită dreptate, iar Statele Unite vor continua să fie unite cu ei atât timp cât va fi nevoie", se mai arată în sursa citată.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Amerlocii ar trebui sa fie ultimii de pe Glob, care sa vorbeasca despre crime de razboi! La ei, astfel de crime se numesc in bataie de joc fatza de victimele lor, ”pagube colaterale”!!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb