RASDAQ "Comautosport" Bucureşti a realizat ieri cea mai mare valoare a tranzacţiilor

Valentina Cosma
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 30 iunie 2006

Ca şi în şedinţa precedentă, cea mai mare valoare transferată s-a realizat cu acţiunile "Comautosport" SA Bucureşti (simbol COUV). Într-o singur tranzacţie s-au tranferat acţiuni în valoare de 1.053.037 RON, reprezentand 72% din valoarea totală a acţiunilor tranzacţionate ieri pe piaţă. Cotaţia titlurilor comerciantului de autovehicule are un trend crescător din data de 19 iunie, însă faţă de şedinţa precedentă ieri preţul mediu a scăzut cu -0,45%. Potrivit ultimei raportări efectuate ieri, "Denley AM "Finances" LTD are 31,43% din totalul acţiunilor COUV, iar restul de 68,57% aparţin altor acţionari.

Tot ieri s-au realizat transferuri importante cu acţiunile producătorului de tuburi (ţevi) din oţel "Mittal Steel Roman" SA (simbol PTRO), titlul situîndu-se pe locul 2 în topul celor mai mari valori tranzacţionate (cu 25.500 RON). Cotaţia acţiunilor PTRO a crescut spectaculos în luna ianuarie de la 3,3 la 11 RON/acţiune, după care a început să scadă pînă la 8,5 RON. Chiar dacă preţul se află pe un trend descrescător, ieri cotaţia medie a crescut cu +4,72% faţă de nivelul său din şedinţa precedentă. Acţiunile PTRO au fost tranzacţionate ieri la preţuri cuprinse între 8 şi 8,5 RON/acţiune, ultima tranzacţie fiind perfectată la preţul maxim. Potrivit datelor furnizate de piaţa Rasdaq, (nemodificate din septembrie 2004), acţionarul majoritar la "Mittal Steel Roman" este "Mittal Steel Holdings" NY care deţine 69,77% din totalul acţiunilor emise.

"Electromagnetica" SA Bucureşti, producătoare de emiţătoare radio-televiziune, aparate telefonice şi telegrafice, se situează imediat după "Mittal Steel Roman" SA cu o valoare totală de 25.070 RON. Cotaţia titlurilor ELMA a crescut din iulie anul trecut pînă la începutul acestui an de la 0,25 RON la 0,69 RON/ acţiune. După ce atinge acest punct, evoluţia titlurilor rămîne relativ constantă, ultimul preţ la care a închis şedinţa de ieri fiind de 0,67 RON/acţiune. În fruntea topului celor mai multe acţiuni tranzacţionate se află "Progresul" SA Ploieşti (simbol PROG). Producătorul de coloranţi şi pigmenţi a realizat, în cadrul şedinţei de ieri, 32,88% din numărul total al acţiunilor tranzacţionate pe piaţă. În luna februarie, cotaţia titlurilor PROG a crescut de la 0.01 la 0.04 RON/acţiune, iar după ce atinge acest maxim începe să scadă, ultimul transfer încheindu-se ieri la un preţ de 0,012 RON/acţiune. Preţul mediu al acţiunilor a scăzut ieri cu -7,2% faţă de şedinţa precedentă.

Potrivit ultimei raportări din ianuarie, structura acţionariatului se prezenta astfel: Asociatia Privat Progresul deţinea 37,94%, Ivan Alexandru şi Cătălin Chelu deţineau 9%, respectiv, 5,22%. Restul acţiunilor aparţin unor investitori care deţin pachete mai mici de 5%.

Tranzacţiile încheiate ieri pe piaţa Rasdaq au depăşit cu puţin 400.000 de euro (1.462.294 milioane RON), valoare mai mică cu -19%, faţă de cea din şedinţa precedentă. În acelalţi timp, s-au tranzacţionat de peste două ori mai multe acţiuni. Indicele RAS-Compozit care reflectă evoluţia preţurilor tuturor acţiunilor din piaţă, a înregistrat o scădere uşoară de -0,36%. RAQ-II (urmăreşte evoluţia preţurilor acţiunilor din categoria a doua) a pierdut -1,28%, iar singurul indice care a crescut este RAQ I cu +0,79%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb