RASDAQ Evoluţie bună a titlurilor "Boromir PAN" Hunedoara

C.V.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 11 august 2006

Valoarea totală tranzacţionată a fost ieri de 1.301.774 lei, mai puţin cu -11% decât în şedinţa precedentă. Liderul pieţei a fost "Boromir PAN" SA Hunedoara (Panicor), cu titlurile căruia s-au realizat transferuri în valoare de 198.828 lei. Societatea a ocupat primul loc şi în topul celor mai mari volume tranzacţionate, cu 409.211 titluri, reprezentând 31% din totalul pieţei.

"Boromir PAN" SA are ca obiect de activitate fabricarea pâinii şi produselor proaspete de patiserie, iar acţiunile sale se tranzacţionează pe piaţa Rasdaq sub simbolul PANC. Conform celei mai recente raportări din iulie 2005, Eurostar Invest SRL deţinea 38,71%, Boromiz Constantin deţinea 26,62% , iar restul acţiunilor aparţineau altor investitori. Societatea are un capital social de 388.538,3 lei, împărţit în acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei. Titlurile au fost transferate ieri între 0,09 şi 0,9 lei/acţiune, iar preţul mediu a avut o evoluţie pozitivă, crescând cu +439%.

Tranzacţiile cu titlurile "Ţesătoriile Reunite" SA Bucureşti (simbol TERU), au însumat 70.380,9 lei, situându-se pe locul secund în topul celor mai mari valori tranzacţionate. Societatea are ca obiect de activitate ţesăturile din textile. Lega Marioara a raportat în iunie 2006, că nu mai este acţionar semnificativ în cadrul societăţii (deţine mai puţin de 5% din totalul titlurilor emise). Cotaţia acţiunilor TERU este în creştere din martie de la 0,6 lei la 21 lei/acţiune, preţ la care s-a perfectat ultima tranzacţie de ieri.

Următorul loc a aparţinut societăţii "Ipromet" SA Bucureşti (simbol IPRA). Societatea este specializată în activităţi de arhitectură, inginerie şi servicii de consultanţă tehnică legate de aces-tea. În luna august, "Receta Expert Consult" SRL Bucureşti a cumpărat aproape 30.000 de acţiunile IPRA la preţuri cuprise între 4,5 şi 6,2 lei/acţiune. "Ipromet" are un capital social de 1.339.375 lei, împărţit în acţiuni cu valoarea nominală de 1 leu/acţiune. Cotaţia acţiunilor IPRA a început să crească de la începutul lunii august de la 4 lei la 6,2 lei/acţiune, preţ la care s-a perfectat şi ultimul transfer de ieri.

Volumul total transferat a coborât cu -36% ieri faţă de şedinţa precedentă până la 1.258.324 titluri. La o diferenţă mare faţă de ocupanta primului loc "Boromir PAN" SA, s-a aflat societatea braşoveană "Condmag" (simbol COMI), constructoare de clădiri şi lucrări de geniu civil. Aceasta a înregis-trat 80.000 de acţiuni transferate. De la începutul lunii iunie, cotaţia acţiunilor COMI evoluează constant la aproximativ 0,8 lei/acţiune. Ieri ultimul transfer s-a perfectat la 0,79 lei/acţiune, iar până la finalul sesiunii, titlurile au cumulat o depreciere de -0,02%.

Dintre cei trei indici bursieri unul singur a scăzut ieri. Este vorba despre indicele categoriei secunde care a pierdut -1,06%. Ceilalţi doi indici au crescut, începând cu RAQ I, indicele primei categorii care a crescut cu +2,29%. A urmat indicele RAQ-C, care a urcat cu +1,13%.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb